LADEN

Typ om te zoeken

Web3, wie kan en mag het bouwen?

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Web3, wie kan en mag het bouwen?

Meta hoopte dat “iedereen” het nieuwe te bouwen Internet Metaverse zou gaan noemen. Immers, dan is de naam van Meta perfect gekozen. Het is echter de vraag of de wereld wel met Metaverse van Facebook wil gaan werken.

Waarom zou je je beperken tot het netwerk van één bedrijf?

Zou Web3 niet ook ‘open’ moeten zijn, waarbij de veiligheid al in het totale systeem ingebakken is en niet in de online werelden van enorm grote bedrijven.

Het probleem van het huidige Web2 is de enorme onveiligheid.

Het is zo onveilig dat zelfs veilige opzetten als blockchains vaak geteisterd worden door hackers omdat heel de omgeving waarin de blockchain moet opereren nu zo onveilig is.

Dat moet dus echt anders.

Maar problemen met censuur door bedrijven geven al aan dat bedrijfsnetwerken een enorm risico in zich dragen. Je kan als klant zonder pardon uitgesloten worden omdat iemand in het bedrijf besluit dat ze jou niet langer als klant willen hebben.

Dat maakt dat we Web3 in mijn ogen NIET in handen van het bedrijfsleven moeten geven.

Het moet een open opzet blijven, maar dan wel veilig.

Daar zouden blockchain bedrijven veel in kunnen betekenen. Als ze maar iets kunnen verzinnen waarmee je in feite identificeerbaar en toch onzichtbaar op het Internet kan bewegen. Immers, als je identificeerbaar en toch onzichtbaar bent, dan ben je veilig(er).

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *