LADEN

Typ om te zoeken

Waterstof investeringen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Waterstof investeringen

Zelfs energie bedrijven hebben nu het Nederlandse kabinet opgeroepen om wakker te worden om de waterstof boot niet te missen.
38 energie bedrijven vragen het kabinet om met 2,5 miljard euro te investeren in waterstof. Het geld is nodig voor opslag en productie. Het zijn niet de kleinste bedrijven die deze kabinetssteun vragen. Eneco, Essent, Vattenfall, Engie, TenneT, Stedin, Alliander en Gasunie en een paar kleinere energiebedrijven zijn de ondertekenaars van de brief aan het kabinet.

Ik denk dat het een goede zaak is dat de energiebedrijven zich nu ook hard maken voor waterstof.
Wat ik echter niet vat, is dat ze alleen maar kunnen werken als ze 2,5 miljard euro aan steun krijgen… Als de bedrijven hier zo veel in zien, waarom dan zelf niet investeren? Ze zijn toch ondernemingen, geen steuntrekkers?
Men is zo gewend aan subsidie, dat ze stil blijven zitten als die steun er niet komt.
Jaarlijks gaan er tientallen miljarden euro als subsidie naar de energiebedrijven en NOG is het niet genoeg.
Hoeveel winst maken ze?

Waar ze wel gelijk in hebben, is dat landen als Spanje en Portugal al wel miljarden euro’s aan steungeld in die sector pompen. Het is dus net als de lonen en beloningen voor de top. Omdat die beloningen elders hoog zijn, moet dat hier ook maar…

Ik denk dat het kabinet die 2,5 miljard euro moet geven, maar daarvoor dan wel aandelen van die energiebedrijven moet krijgen. Geen subsidie, maar wel een investering. Dát lijkt me een veel gezondere oplossing. Dan gaan namelijk de toekomstige winsten ook deels terug naar de staat. En die staat, die zijn wij met z’n allen!

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *