LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 maart 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 maart 2021

  • Lufthansa heeft een verlies van 6,7 miljard euro gemaakt in 2020. Ze verwachten niet dat ze nog in 2021 winst gaan maken.
  • In 2020 produceerde Nederland 1,3 miljard kilowattuur meer dan in 2019. Hernieuwbare energieproductie steeg met maar liefst 9,2 miljard kilowattuur. We verbruikten in 2020 2,2 miljard kilowattuur minder dan in 2019. Voor het eerst sinds 1981 was Nederland uitvoerder van elektriciteit. Vooral Duitsland vroeg om onze elektriciteit, maar ook België was vrager.
  • Het VK heeft zonder overleg besloten één van de Brexit afspraken te veranderen. De relatie met de EU is hierdoor weer extra gespannen geraakt. Het VK besloot om de periode dat Engelse bedrijven geen importheffingen betalen voor goederen uit Noord Ierland te verlengen tot 1 oktober 2021. Vooral Ierland is slecht te spreken over deze eenzijdige Engelse stap.
  • In het VK gaat de winstbelasting voor bedrijven van 19% naar 25%. Hiermee moet een deel van de Corona kosten betaald gaan worden.
  • Sinds het jaar 2000 zijn huizenprijzen in Nederland bijna verdubbeld. Dat klinkt extreem, maar eigenlijk zijn huizenprijzen daarmee in vergelijk met andere producten in prijs achtergebleven. Kijk naar de prijs van voetballers… Die verdubbelde de afgelopen dertig jaar elke 12 jaar. Vergelijk het ook maar eens met andere producten waar je de prijs nog van weet. Je zal versteld staan!
  • Vastgoedbedrijf CTP wil een beursnotering op Amsterdam hebben. CTP is actief in logistiek vastgoed. Ze hopen een miljard euro op te halen.
  • Boskalis heeft het beter gedaan dan verwacht werd. EBITDA kwam uit op 404 miljoen. EBITDA meldt je als je na belastingen in feite verlies draait. Dat verlies was dan ook 97 miljoen. Toch zal er 50 cent per aandeel aan dividend uitgekeerd gaan worden.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *