LADEN

Typ om te zoeken

Roaring Kitty verhoring

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Roaring Kitty verhoring

Gisteren is in Massachusetts een verhoor geweest waarbij één van de hoofdrolspelers door de aanklager aan de tand gevoeld werd.
Keith Gill, die op Reddit onder de naam Roaring Kitty bekend is, had een bedenkelijke rol. Hij was namelijk officieel werkzaam bij een bedrijf dat onder toezicht van de SEC staat. Vanwege die professionele rol mocht hij in feite niet over bepaalde posities schrijven.
Hij deed dat onder pseudoniem wel en is daarmee strafbaar.
Ondertussen heeft hij, vanwege de miljoenen winst die hij met zijn stunt behaald heeft, zijn positie bij die gecontroleerde werkgever al opgezegd.
Hij loopt een enorm grote kans dat hij nu degene zal worden die als “schuldige” aangeklaagd gaat worden voor heel de Gamestop saga. De bedrijven die illegaal gereageerd hebben, zullen mogelijk de dans ontsnappen als Roaring Kitty maar zwart genoeg gemaakt kan worden.
Hij was dan weliswaar ook illegaal bezig, maar uiteindelijk moeten bedrijven als Robinhood en Interactive Brokers ook keihard aangepakt worden voor het feit dat ze de handel in de aandelen illegaal onmogelijk gemaakt hebben voor een deel van de beleggerscommunity. Ze deden dat om hun beste klanten te beschermen. Enkele hedge funds stonden namelijk op het punt van omvallen in de heftige strijd rondom de belachelijke shortposities in Gamestop.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *