LADEN

Typ om te zoeken

Wat wordt de volgende golf? (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wat wordt de volgende golf? (Tom Lassing)

Zoals iedereen weet, verloopt de economie in golven. We zagen de krediet crisis komen en nu weer gaan. Is daarmee alles opgelost? Neen, allerminst, maar de golf heeft zijn beloop gehad en we gaan nu naar een volgende golf toe.


De ultieme vraag is natuurlijk, want staat ons met die volgende economische golf te wachten? Is het positief en gaan we zon en warmte tegemoet, of maakt het feit dat de vorige crisis in feite nooit opgelost is het tot een volgende economische ramp?
Eén punt dat mij vrij duidelijk lijkt, is dat de inflatie toeneemt. Dat is niet geheel onverwachts. Dat een volgende golf dus iets met inflatie van doen zal hebben is zeer wel mogelijk. Belangrijk om te weten, voor iedereen die iets met goud heeft.
Turkije krijgt er momenteel al een voorproefje van. Gaat Europa keihard tegen de VS in, dat staat ons zo’n scenario mogelijk ook te wachten.
Een ander probleem dat de kop op kan steken, zien we ook in Turkije. Dat is namelijk dat zakelijke leningen problemen geven. De overheid kan geld bijdrukken, maar bedrijven kunnen dat niet.
Een andere mogelijke oorzaak van een volgende crisis is de armoede van de armste helft van de bevolking. Deze armoede neemt toe door de toenemende inkomensongelijkheid. Er is in de samenleving een kookpunt en we lopen een grotere kans uit te vinden wat en waar dat kookpunt precies bereikt is.
Wat zegt dat alles over goud?


Vraag het de Turken nu maar… Hadden ze hun spaargeld in goud gehad, dan was de inflatie voor hen 1% geweest. De Turken die hun vermogen in Lira aanhouden zagen de waarde en koopkracht van hun vermogen al met 25% teruglopen.
Dát zegt het over goud.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *