LADEN

Typ om te zoeken

Misbruik van regelgeving (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Misbruik van regelgeving (Tom Lassing)

In de VS mag de overheid veel meer als de veiligheid van het land in het geding is. Wat Trump nu dus doet, is alles onder die veiligheid paraplu brengen. Zo zijn nu alle Chinese investeringen in de VS een zaak van nationale veiligheid geworden.
Dit houdt in dat procedures vertraagd worden, maar ook dat de overheid overal aan de onderhandelingstafel komt te zitten.


Niets vrije handel, de overheid zit al vanaf het begin van zakelijke onderhandelingen aan tafel.
Deze procedures zijn duur en ook zakelijk niet interessant, omdat de overheid heel veel informatie wil over de processen waarmee en waaraan je als bedrijf werkt. Dit is dus bedrijfsspionage vanuit de overheid.
Natuurlijk is China hier niet blij mee.
De angst van de VS is echter niet altijd onterecht. Als het immers gaat om de ontwikkeling van wapens en of systemen die belangrijk voor de infrastructuur zijn, dan wil je zeker zijn dat geen buitenlandse mogendheid de macht heeft om je land plat te leggen door simpelweg de stekker er uit te trekken.
De VS gebruikt de mogelijkheid nu echter voor vrijwel alle Chinse investesteringen in de VS. Dus ook daar waar de Chinese partner slechts een minderheidsbelang in een bedrijf neemt. De nieuwe regels geven de Amerikaanse overheid om zelfs pro actief te zoeken naar mogelijke problemen bij al bestaande samenwerkingsovereenkomsten. Ook dit is een vorm van onderlinge oorlogsvoering en nog altijd zonder een schot af te vuren. De relatie tussen de VS en China is ondertussen wel enorm op scherp komen te staan.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *