LADEN

Typ om te zoeken

Oorlog heeft vele gradaties (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Oorlog heeft vele gradaties (Tom Lassing)

We noemen de huidige ruzie tussen de VS en de wereld een handelsoorlog, maar in feite is het gewoon een oorlog, we hebben alleen de soldaten nog niet ingezet.
De VS is wanhopig aan het proberen de hegemonie die het in de wereld heeft te behouden. Ondertussen holt het land haar eigen samenleving uit.
De Amerikaanse bevolking moet het doen zonder recht op gezondheidszorg en moet het steeds meer doen zonder recht op goede opleidingen. Hele delen van de bevolking worden in feite afgeschreven omdat de staat het zich niet meer kan veroorloven om die mensen een bepaalde levensstandaard te bieden. Het geld gaat immers naar alleen die delen van de samenleving die de wereldhegemonie direct steunen.
Daarom is er geld genoeg voor het militaire apparaat. Ook de ontwikkeling van nieuwe wapens is in de VS geld genoeg voor.


De arme en vooral zwarte bevolking kan alleen ontsnappen aan hun armoede door in het leger te gaan. Daar worden dan heel wat gezinnen van onderhouden.
Ondertussen is de strijd met de wereld in volle gang.
Trump heeft de finesse niet om die strijd buiten beeld te voeren. Hetzelfde zagen we bij Bush. President Obama was wat dat betreft geniepiger. Hetzelfde beleid, maar met een glimlach.
Amerika is niet van plan om haar rol zonder strijd los te laten. Dat is een enge ontwikkeling, maar niet geheel onverwachts.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *