LADEN

Typ om te zoeken

Wat voor belegger ben ik

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wat voor belegger ben ik

Belegger

De titel gaat over u, niet over mij. Vraag u eens af wat voor belegger u bent.
U kan dat doen door te kijken naar wat u leuk vindt. Als u bijvoorbeeld graag in de tuin werkt, dan is de kans groot dat u ook van rustige beleggingen houdt. Ik zeg daarbij niet dat u niets speculatiefs zou doen of zou moeten doen, maar u begrijpt als tuinier het concept van zaaien, wachten, onderhouden en oogsten. Dat concept is u niet wereldvreemd en u voelt u er goed bij.


Als u dus het geduld niet heeft voor tuinieren, dan is buy and hold beleggen waarschijnlijk ook niet uw ding.
Als u ultieme sporten zoekt, u een berg vooral als een uitdaging ziet en een duikplant niet hoog genoeg voor u kan zijn, dan is daytrading waarschijnlijk ook meer uw ding.
Uiteraard kan dit alles veranderen met leeftijd… Ik was ooit daytrader en moet daar nu niet meer aan denken, terwijl iemand anders die twintig jaar ouder is misschien nog wel enorme interesse in daytrading heeft. Iedere persoon zit anders in elkaar.
Mijn interesses zijn van parachutespringen verschoven naar tuinieren. Een ander zal misschien precies dat pad andersom hebben gelopen.
Kijk naar uzelf om te kijken wat voor soort beleggingen u waarschijnlijk het leukst lijken. Het is namelijk goed voor uw nachtrust om te doen wat je leuk vindt. Het nemen van bepaalde risico’s moet je namelijk wel liggen.
Niet iedere belegging is voor iedereen. Realiseer u dat voor u ergens in stapt.

Lees hier tien beleggen tips

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *