LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 27 juni 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 27 juni 2019

boeing

Vanwege een nieuwe elektriciteitsmeter moest ik de energierekening over het eerste kwartaal al even aftikken. Naast mijn 350 euro per maand een bedrag van 1320 euro. Ik had dus een energierekening van zo’n 2500 euro over het eerste kwartaal… Op de vaste lasten na heb ik nu een paar maanden lang vrijwel geen gebruikerskosten. Ik betaal ondertussen nog wel 350 euro per maand… Tot plezier van de energiemaatschappij, die mijn geld ondertussen al heeft, maar amper iets hoeft te leveren deze warme maanden.

Er is een nieuw probleem gevonden in de 737 vliegtuigen van Boeing. Dit zal mogelijk extra vertraging gaan geven. Ondertussen heeft een piloot de fabrikant aangeklaagd vanwege onverschilligheid richting vliegend personeel en passagiers.

Unibail Rodamco Westfield heeft een dertig jarige obligatie ter waarde van 500 miljoen euro in de markt gezet.

Tesla heeft nu officieel toegegeven dat ze zelf ook bezig is met de ontwikkeling van accu’s. Ik heb daar maanden geleden al over geschreven. Was me niet bewust van het feit dat dit blijkbaar nog niet openbaar bekend was. Zelfs van binnen Tesla was niet bekend dat dit blijkbaar geheime informatie was.

Aan de oostkust van de VS zal de grootste raffinaderij definitief gesloten worden na een grote brand vorige week. Er waren al jaren financiële problemen en de brand was de druppel. De verwachting is dat lokale benzineprijzen hooguit 5 cent per gallon zullen toenemen oor het wegvallen van de productiecapaciteit.

Trump is van mening dat de tarieven die India heeft ingesteld tegen Amerikaanse goederen oneerlijk zijn. Hij eist nu dat de importtarieven teruggedraaid worden. Nog weer een land waarmee de VS hooglopende ruzie heeft gekregen. Briljante strategie. Als Trump nu zijn eigen maatregelen terugdraait, dan doet India dat ook en kan Trump triomfantelijk verklaren dat hij het gefixed heeft.

Ben ik ’tegen’ bitcoin en sta ik negatief tegenover de koersstijging van deze cryptomunt? Neen, allerminst. Al zitten we niet direct in bitcoins, we hebben met de cryptoservice wel voordeel van de toenemende populariteit. Ik ben geen fan van bitcoin zelf als cryptomunt, maar de stijging is me prima. Ik verwacht wel winstnames rond de vorige top. Het gaat momenteel extreem hard. Het is weer crazy time geworden.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *