LADEN

Typ om te zoeken

Wat toe doen met te veel spaargeld (3) (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wat toe doen met te veel spaargeld (3) (Tom Lassing)

Stel even dat u in de gelukkige omstandigheid bent dat u te veel spaargeld heeft. Ik denk dat u er dan niet aan ontkomt om dat geld te gebruiken om er mee te investeren.
U kan obligaties kopen, maar belangrijk is dan wel dat u de opbrengst en het risico op elkaar afstemt. De maximale opbrengst is namelijk de rente. Het maximale risico is dat het bedrijf of de overheid niet terug gaat betalen. Uw geld gaat dan verloren. Een hogere rentevergoeding zegt vaak ook veel over de kans om terugbetaald te worden.
Een andere oplossing is aandelen kopen. Uw grootste kans is een prachtig aandeel kopen van een bedrijf dat mateloos populair wordt NADAT u het aandeel kocht. Helaas, die kans is klein. U moet er dus vanuit gaan dat u op zijn best gemiddeld gaat presteren. Gemiddeld is ergens tussen de 5 en 7% rendement per jaar.
Eerlijk gezegd is dat nog extreem positief gedacht, want het gemiddelde rendement van alleen particuliere beleggers is -2%… per maand.


Daartussen zitten ook alle gokkers en traders die de markt betreden en via hefboomproducten door marktpartijen opgelicht worden, maar toch.
Vraag de honderdduizenden Nederlandse leaseplan deelnemers maar hoe goed hun rendement was nadat ze minstens 10 jaar hadden meegedaan in de jaren negentig. Bijna iedereen verloor een groot deel van het vermogen. Helaas een absolute waarheid.
Gaan investeren met uw geld moet u dus heel degelijk oppakken. Geen gokjes, maar ga voor oerdegelijk. Dat gaat geen 50% en meer per jaar opleveren, maar andersom ook niet.
De Mooie Beursdag service steunt particulieren in die degelijke aanpak. Er zijn echter meerdere wegen die naar Rome leiden. Beleggen in opties kan ook het risico enorm verlagen. Moet u die opties echter wel goed inzetten. Ik geef daar op 12 september 2018 een cursus over.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *