LADEN

Typ om te zoeken

Wat onze economie nodig heeft (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wat onze economie nodig heeft (Tom Lassing)

Met het gegeven dat onze economie voor 70% gedragen wordt door consumenten EN dat consumenten in de economie en bij de politiek de kleinste stem hebben, zit in feite de oplossing van veel problemen al opgesloten.
Wil je een betere economie, dan moet je consumenten meer te besteden geven!


Zo simpel is het in de kern.
Maar… Je moet als politiek je oren ook minder laten hangen naar de multinationals.
Immers zijn die slecht voor de economie omdat ze de rijkdom slecht verdelen en hun top verrijken, terwijl ze relatief weinig medewerkers hebben die ze ook ten opzichte van de overbetaalde top nog eens schamel betalen.
De VVD heeft nu, bij monde van dhr. Dijkhof, aangegeven dat hij persoonlijk vooral voor ‘goed volk’ is en liever meer doet voor goed volk dat SP stemt dan kwaai volk dat voor hem stemt.
Dat is makkelijk gezegd.
Laat hij het maar eens zien, door de mensen die onbedoeld afhankelijk zijn van een uitkering eens tegemoet te komen. Hij kan namelijk het verstrekken van uitkeringen niet zo leuk vinden, maar het is wel een vorm van rijkdomverdeling en het kweken van consumenten die de economie dragen.
Juist die armeren die net rond komen maken al hun geld op. De rijken potten hun geld op en halen daarmee onbedoeld de snelheid uit de economie.
We zien nu eindelijk aangekondigde flinke loonstijging eisen bij verschillende beroepsgroepen. Het zou tijd worden. Immers is de economie voor vooral de grote bedrijven al jaren booming. Hun belastingdruk is laag en afgenomen, terwijl hun winsten fors stegen. Alleen de top profiteerde daar tot nu toe van, want al die egootjes hebben goed voor zichzelf en hun rijke vriendjes gezorgd, maar te slecht voor de medewerkers die uiteindelijk als consument ook klant zijn. Nu verdere belastingvoordelen er niet in zitten, gaan ze eindelijk over tot meer loon voor de medewerkers.
Nederland is ondertussen een derde wereldland als het gaat om de verdeling van rijkdom. Onze elite is puissant rijk terwijl er ontzettend veel mensen amper rond kunnen komen. De rijkste 10% van de bevolking heeft 66% van alle bezittingen heb ik ergens gelezen.
Geef die laatsten meer geld en moet je eens kijken hoeveel banen er bij gaan komen! Het beste voor de economie is een toename van de middenklasse. Doe daar dan ook actief wat aan!
In die zin zal bijvoorbeeld een basisinkomen zichzelf gaan financieren! Misschien zou de VVD eens moeten kijken naar een serieuze discussie over de economie. Laten we dan wel eerst even naar belangrijke uitgangspunten kijken, voor we het gesprek aangaan. Immers, hun stokpaardjes ken ik al. Die werken alleen maar voor de rijke elite. Die VVD heeft, als ze bij haar stokpaardjes blijft, in de toekomst niets toe te voegen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *