LADEN

Typ om te zoeken

Importheffingen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Importheffingen

Belangrijkste nieuws vanochtend is het feit dat om 06:00 uur de importheffingen voor staal en aluminium in de VS zijn ingegaan. De heffingen gelden voor de EU, Mexico en Canada. De enige mogelijkheid voor de VS om dit ‘legaal’ te doen is om het een zaak van ‘Nationale Veiligheid’ te maken. Dat is onzin, maar dat boeit niet. Als jij als land stelt dat het je nationale veiligheid raakt, dan telt dat. Het IMF mag over enige tijd wel bepalen of er sprake was van misbruik van termen.
De EU heeft al besloten om heel bewust op producten die uit de rode staten komen ook heffingen te gaan leggen. Dat is echter geen dollar voor dollar heffing. Trump heeft aangekondigd dat hij vervolgheffingen zal leggen als de EU of andere ook heffingen gaan invoeren.

De handelsoorlog is nu dus een feit en hoewel het geen fysieke oorlog betreft, is het wel een stap die bondgenoten niet tegen elkaar nemen. Dat zegt dus voldoende. De VS is onze nieuwe vijand en we moeten ons beraden op wat voor vriend we dus nog aan de VS onder Trump hebben. In welke ellende gaat die man ons storten?
Laat hij maar vriendjes willen worden met Noord Korea…

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *