LADEN

Typ om te zoeken

Wat koop je best in periodes van inflatie?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wat koop je best in periodes van inflatie?

Mijn grote voorbeeld in beleggen Warren Buffett had er ooit een goede uitspraak over. Als het inflatiespook rondgaat, dan zit je het beste in posities die je maar één keer koopt.
Bijvoorbeeld aandelen van bedrijven die weinig kapitaal nodig hebben en structureel winstgevend zijn. Ze moeten dan ook in staat zijn hun prijzen te verhogen zonder angst dat ze daarna uit de markt gedrukt gaan worden. Vermijd dus aandelen van bedrijven die zwaar moeten investeren en die een enorm zware concurrentie kennen.
Ook vastgoed is in principe een goede investering.
Je kiest best voor eenmalige beleggingen die gaandeweg meer waard worden.

Nu moet ik er bij zeggen… Het is geen in beton gebeitelde wetmatigheid. Grondstofaandelen zijn nu spotgoedkoop en dat komt mogelijk mede omdat alle beleggingsexpert weten dat je deze aandelen in tijden van inflatie moet vermijden. De vraag is dus of dit op lange termijn niet een prima koopmoment is, ondanks de toenemende inflatie. De beurs loopt altijd vooruit, dus de daling van de grondstofaandelen liep vooruit op de groeiende inflatie. Nu die inflatie er is, is het de vraag of grondstofaandelen dan al koopwaardig worden. Kijken we naar een bedrijf als VALE, dan zien we een dividend van 18,74%. En dan keren ze maar 50% van de winst uit. Ik denk dan dat die aandelen goedkoop zijn.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *