LADEN

Typ om te zoeken

Wat gaat de economie in 2015 doen?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wat gaat de economie in 2015 doen?

U hoeft u over 2015 geen zorgen te maken voor wat betreft de groei van de economie. Hoe deze ook zal verlopen, de officiële mededeling zal zijn dat de economie een klein beetje zal groeien.
Dat iedereen die minder dan 1 miljoen euro per jaar verdiend er op achteruit gaat en dus HELEMAAL NIETS gaat krijgen van die statistische groei, dat boeit niet. We laten ons al jaren in de maling nemen door de statistieken en 2015 zal geen uitzondering zijn.

Ondertussen zien we dat de overheid steeds meer toeslagen verstrekt.
Dat is haar manier om geld van de middenklasse naar de laagste klasse te verplaatsen. Dat terwijl de rijksten zichzelf verder verrijken en ongetwijfeld ook in 2015 nog minder belasting gaan betalen. Die toeslagen zijn nodig omdat de armsten het anders al echt niet meer redden.
Het gekke is, de gemiddelde miljardair is bij het arme deel van de bevolking razend populair. Deze miljardair draagt persoonlijk vrijwel niet bij aan de samenleving. Vrijwel niemand die het erg vindt. Ik begrijp daar dus niets van.
Ondertussen is iedere miljardair wel een enorme hoeveelheid rijkdom aan het bijeenharken. Rijkdom die daarmee aan de rest van de bevolking onttrokken wordt, want alleen de miljardair wordt er persoonlijk rijker van. Wanneer is het genoeg? Bij hem voorlopig nog niet. Hij werkt nog altijd vooral voor de beloning van het geld en belastingen en giften die zal hij niet snel afdragen.
Hoeveel miljard heeft hij ondertussen?
Hoeveel miljard heeft hij nodig?
Onze samenleving kan alleen maar blijven bestaan als we allemaal het idee houden dat de economie blijft groeien. We moeten immers blijven groeien, want we moeten de rente ophoesten.
Daar we echter reëel gezien al jaren niet meer groeien, wordt de rijkdom van de armste 90% van de bevolking minder en minder.
De overheid haalt nu weg van degenen die nog een beetje hebben, maar niemand durft te komen aan de gigantische vermogens van de extreem rijken.
Daar mogen we niet aan komen. Dat is namelijk zielig, of ze gaan misschien wel verhuizen. Nu, als ze denken dat dat het beste voor ze is, laat ze dan verhuizen. De meeste miljardairs zullen niet snel verhuizen, want het succes is er juist omdat ze hier actief zijn. Wat we ze nooit geleerd hebben, maar zelf ook nooit leerden, is dat een goede verdeling van de totale rijkdom een enorme economie versterkend gevolg heeft. Probeer dat maar eens te verkopen aan een miljardair die zal inzien dat hoeveel mensen er ook beter van worden, hij moet inleveren.
En dat kan niet. Immers is hij een ego wedstrijdje aan het doen met enkele andere miljardairs en iedere euro minder is minder aanzien bij deze elite club.
Helaas is het werkelijk zo dat op dit belachelijk trieste niveau door de rijksten der aarde gedacht wordt.
Het is een schande en verlies van aanzien als je zakt op het lijstje van de rijkste 500 mensen op aarde.
Je krijgt dat geld in geen 100 levens op, maar 90% daarvan weggeven, geen sprake van.
Zelfs Warren Buffett die alles na zijn dood zegt weg te geven, geeft in feite niets weg. Hij geeft het aan een andere miljardair die dan mooi weer mag spelen met fooitjes die hij her en der mag geven.
Hij geeft in feite slechts het rendement op het geld weg, maar het enorme kapitaal moet intact blijven. Daarmee blijft de oneerlijke verdeling over de mensheid intact. Ze geven alleen af en toe een fooi aan een paar mensen die het keihard kunnen gebruiken. Het is dan slechts een symptoombestrijding, terwijl de oorzaak intact blijft.
De economie gaat in 2015 in Nederland en België met 2% groeien. Daar gaat u niets van merken, want die 2% gaat niet naar u toe.
Veel belangrijker is ons af te vragen wanneer we met zijn allen wakker gaan worden.
Gaan we wakker worden in 2015?
Ik vrees van niet.
Misschien in 2016…

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *