LADEN

Typ om te zoeken

Wat als energie oneindig is?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wat als energie oneindig is?

Oneindig is niets, een terechte opmerking, maar als we kijken naar de zon, dan is een paar miljard jaar resterende brandtijd toch ook wel een vorm van een zekere oneindigheid, zeker als je die periode vergelijkt met hoe oud wij mensen gemiddeld worden.

De zon is dus een oneindige energiebron en daarmee kan de volledige energiebehoefte van alle mensen op aarde gedekt worden.
Energie is er dus in overvloed.
Als we ons nu dus scheel betalen aan energie, dan komt dat dus omdat personen, bedrijven en overheden ons bedonderen.
Energie is er immers in overvloed en we hebben de technologie om enorme hoeveelheden energie te verkrijgen.
Politieke spelletjes en geldkwesties staan het bijna gratis verstrekken van energie blijkbaar in de weg. Daarnaast gebruiken we verkeerde energiebronnen.
De oplossing is simpel. We moeten de energiebronnen wijzigen en het bedrog rondom de zogenaamde beperking van energievoorraden niet langer pikken.
Er is immers genoeg energie als we het het maar putten uit die oneindige bron die iedere dag weer aan de hemel staat.
In feite zouden we niet meer moeten kijken naar de hoeveelheid olie en gas. Dat is allemaal tijdelijk als we het over de millennia bezien.
Energie uit water is zelfs overbodig als je het op die schaal bekijkt. (Al zit daar ook een zekere oneindigheid in besloten)
Maar hoe je er ook naar kijkt, wat maken we ons toch zorgen om het Midden Oosten en over het gas uit Rusland.
Het zijn speldenprikken in de tijd.
Het enige dat het over ons zegt dat we ons daar druk over maken, is dat we als samenleving eigenlijk de steentijd nog niet serieus verlaten hebben. Immers onttrekken we het grootste deel van onze energie nog altijd uit stenen en de bodem.
We zijn dus helemaal geen ontwikkelde samenleving. We zijn nog altijd een stel wilden die in stamverband andere wilden in stamverband aan het ombrengen zijn.
We hebben net het vuur ontdekt, maar we hebben nog altijd niet door dat één van de belangrijkste zaken die ons gegeven is het gegeven van gratis oneindige energie is.
De rijkdom die we kunnen hebben is enorm, als we het niveau van denken van de holenmens eindelijk maar eens zouden kunnen verlaten.
Helaas kunnen we dat niet, want machtsspelletjes zorgen er voor dat degenen die macht over energie hebben ons in hun greep houden. We mogen ons als mensheid niet verder ontwikkelen, want dat kost hen, de kleine elite die de macht over energie heeft, aanzien, macht en rijkdom. Een onterechte macht en rijkdom die ze niet met heel de mensheid willen delen. Het is puur egoïsme, maar dat is omdat we nog niet zo heel ver ontwikkeld zijn als samenleving.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *