LADEN

Typ om te zoeken

Wanneer is aflossen slim

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wanneer is aflossen slim

Zou ik nu wel aflossen, ik kan lenen tegen 3,5%…
– Tsja, dan is het de vraag of het wel verstandig is om nu af te lossen. Zeker als u er vrij zeker van bent dat u zelf MEER dan 3,5% rendement kan halen met uw kapitaal.
En dan is er nog de vraag of u de rente (tegen een iets hoger percentage) voor langere termijn vastzet.
Stel even dat u een structureel winstgevende optiestrategie heeft die u goed weet toe te passen. U behaalt daarmee structureel 15% rendement op jaarbasis.
In dat geval zou ik een zo groot mogelijke lening proberen te krijgen en de strategie vol blijven inzetten.
Maar u bent dan wel ondernemer geworden en uw optiestrategie is uw bedrijfsmodel.

U kan risico’s uitsluiten door het vastzetten van de rente en het degelijk toepassen van de regels van uw optiestrategie.
Ik ga het daarover aanstaande zaterdag hebben, samen met de mannen van US Option Trader. Kijk hier

Heeft u niet de zekerheid van een rendement van meer dan 3,5%, dan zou ik aanraden om af te lossen.
Dat is namelijk ook rendement. Immers betaalt u dan voortaan geen 3,5% rente over die lening meer en dat geld is in de toekomst koopkrachtwinst.
U moet echter wel alert zijn op het feit dat u wel cash geld nodig blijft hebben. Niets zo vervelend als zonder cash komen te zitten.

Maar al met al is er structureel iets veranderd. Waren we tot 2008 geneigd om ons gewoon structureel in de schulden te steken, nu weten we dat het ons tot slaven van de bankiers maakt.
Als we blijven werken met de euro, dan is het echt onmogelijk om los te komen van die slavernij, omdat de euro slechts een schuldmunt is. Iedere euro die u in uw portemonnee heeft, is een schuld van ons allen aan de bankiers.
We moeten dus aflossen EN los van de euro komen. Dat is de enige manier om onze samenleving weer gezond te krijgen. Bent u dus boos op de overheid en denkt u dat de samenleving eerlijker moet, dan MOET u de euro los gaan laten. De euro is de ketting waarmee we vastgeketend zitten.
Iedere schuld die u daarnaast heeft, is een extra ketting waarmee u aan de galjoenen van de bankiers vastgeketend zit. U moet roeien voor de bankiers… Tegenwoordig ziet dat er anders uit, maar in de kern is slavernij gewoon gebleven.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *