LADEN

Typ om te zoeken

Wall Street begint zich zorgen te maken

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wall Street begint zich zorgen te maken

bernie sanders

De populariteit van Bernie Sanders begint de financiële sector dwars te zitten. Bernie Sanders heeft als plan om de hoogte inkomsten tot wel 70% belasting te laten betalen over het inkomen. De schatrijke bankiers zien dat niet zitten, want dan is hun kip met de gouden eieren ineens van de leg.
Ze betalen nu niet alleen een veel lager vast percentage, maar ook hebben ze enorme aftrekposten waardoor het daadwerkelijke belastingpercentage voor topinkomens vaak rond de 15% ligt. Dat terwijl lage inkomens vaak 35% belasting betalen en dan geen aftrekposten hebben.
Trump is bijzonder vriendelijk voor de grootste verdieners gebleken. De belastingdruk ligt vooral bij de lagere inkomens.
Zou Bernie de Democratische nominatie winnen (en dat is nog lang niet zeker) dan staat hij op dit moment op winst ten opzichte van Trump.
De race om de Democratische nominatie is echter nog niet gelopen.
Als eerste moet Bernie Sanders de Democratische nominatie nog maar winnen. De topmanagers van de Democratische partij willen hem pertinent niet als kandidaat hebben. Ze gaan er dus alles aan doen om hem te wippen. Dat lukte ze vier jaar geleden door Hillary voor te trekken. Het uitstellen van de bekendmaking van de uitslag in Iowa is de eerste stap in 2020.
Ook heeft Bloomberg zich nog niet laten zien. Bloomberg wil de race pas ingaan als Joe Biden uitgeschakeld is. Die twee zijn immers te gelijk aan elkaar. Met Biden in de race kan Bloomberg alleen maar Sanders tot steun zijn, omdat de kiezers dan twee keer een soort Joe Biden hebben en nog altijd maar één Bernie Sanders. Het zou Sanders dan bijna automatisch worden. De vraag is natuurlijk of Joe Biden wel op tijd uitstapt om Bloomberg nog een goede kans te geven. Die kiesmannen worden nu al verdeeld, al zijn het nu nog maar kruimels die verdeeld worden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *