LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 6 feb 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 6 feb 2020

sde, duurzame projecten
  • President Trump is gisteren vrijgesproken van de beschuldiging dat hij zijn ambt misbruikt heeft. Ondanks het feit dat veel Republikeinse Senatoren toegaven dat hij het gedaan heeft, vonden ze op één na toch dat het niet ernstig genoeg was voor een afzetting. Ze verzetten daarmee de grenspalen. Dat is een keuze. De procedure is volgens de regels verlopen en de VS zal nu moeten leven met de consequenties die het in de toekomst zal geven. Immers kan nu iedere president hetzelfde gaan doen om de verkiezingen naar eigen hand te zetten.
  • Vijf Nederlandse pensioenfondsen met duurzaamheid hoog in het vaandel beleggen OOK in Saudi Aramco. Beetje boter op hun hoofd? Hoe zit het met uw pensioenfonds? Tijd om het ze eens te vragen? Het is UW pensioengeld!
  • Meer rendement op spaargeld maken? U kan hier 4,8% rente ophalen! Ze hebben ook de tweede financieringsronde nu vrijwel gevuld en de derde kan ieder moment aanvangen. Wees er op tijd bij!
  • Het Corona virus is de industriële productie in China aan het hinderen. Heel veel fabrieken zijn namelijk gesloten en daar waar ze nog wel werken, zijn veel arbeiders ziek en krijgen ze de componenten vanuit de niet werkende fabrieken niet meer. Geen fabriek houdt tegenwoordig nog voorraad aan, dus als de productie wegvalt ergens in de keten, dan staat heel snel alles stil. iPhones en auto’s zijn de meest bekende ‘slachtoffers’ van deze productie strategie.
  • Er is vanuit de branche het verzoek gedaan de SDE+ subsidie met 2,5 miljard euro uit te breiden. Anders zouden tot wel 6000 projecten niet kunnen doorgaan. Ik denk persoonlijk dat het wel meevalt. Veel projecten gaan niet door, of worden vertraagd omdat lokale overheden overal op de rem trappen. Duurzame energie wil bijna iedereen, maar niet in de eigen achtertuin. Gemeenten elders moeten het maar oppakken. Ik denk dat daarom de huidige pot ruim voldoende is, als de gelden van de projecten die niet doorgaan maar terug in de pot vloeien.
  • Aegon stopt uit levensverzekeringen. Het product is sinds 1 januari 2020 niet meer verplicht bij hypotheken en mede daarom (en de woekeraffaire) is de vraag weggevallen. Nu ze geen woekerpercentage’s meer mogen vragen vinden de verzekeraars het zo interessant niet meer.
  • Nederlanders hebben 368 miljard euro op spaarrekeningen zonder rente staan. Hoe dom kan je zijn? 368 miljard die NIETS dan inflatieverlies aan het opleveren is… Zet het dan liever hier in.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *