LADEN

Typ om te zoeken

Waarom Truth Social gaat mislukken

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Waarom Truth Social gaat mislukken

De vorige Amerikaanse president heeft aangegeven dat hij, als antwoord op zijn Twitter ban, nu zelf een social media platform gaat opzetten.
Ik heb gisteren al één reden genoemd waarom het jammerlijk gaat mislukken.
Die eerste reden is het feit dat het bedrijf al in de voorwaarden aangegeven heeft dat je geen kritiek mag hebben op de vorige president EN op het bedrijf.
Er gaat dus zwaar op censuur ingezet worden, terwijl ze dus zeggen dat niet te doen. Zolang je met de wolven meehuilt mag je er alles zeggen, maar zodra je dwars gaat liggen, sluiten ze je account.
Dat is een heel stomme zet, want zo’n netwerk is alleen succesvol als er veel discussie is en er de nodige ruzie gemaakt wordt en men hard tegen hard gaat. Dan pas komen de bezoekers.
Maar daar kan de vorige president helemaal niet tegen!
Hij is dus pertinent ongeschikt als CEO van zo’n bedrijf.

Het platform gaat dus vreselijk saai worden. Geen tegenstellingen, is geen interessante discussies. Dus dodelijk saai.
Hij moest het bij Twitter juist hebben vanuit de constante ruzies en zijn wraak nemen op iedereen die maar kritiek had. Iedereen wilde daar op reageren en daar reageerden zijn volgers dan weer en zo was er veel leven in de brouwerij. Alleen maar propaganda is niemand op aan het wachten. Zelfs zijn volgers gaan dat dodelijk saai vinden. Maar ja… dat dunne oranje huidje van hem… Hij kan écht niet tegen kritieken.
Er is echter nog een tweede reden dat het allemaal niet gaat lukken.

Dat is een technische reden.
Hij heeft niet de mensen om hem heen die zo’n platform écht neer kunnen zetten. Je zag het al bij de aankondiging. Heel knullige fouten werden er gemaakt zodat de site binnen een half uur al gehacked was.
Zo ontzettend zwak. Dat gaat niets worden op die manier. Je hebt nu kans dat hun code nu al zo gekraakt is dat ze helemaal opnieuw moeten beginnen omdat de hackers al diep in de server zitten.
Een stel amateurs gaan met veel bla bla een site op zetten. Veel meer dan dat is het vooralsnog niet. Als die site vol leugens komt te staan, dan is er de kans dat ook Google en Apple de site weigeren op hun platforms. Ook dat risico is zeer wel aanwezig.

Wat mij betreft is DWAC op 98 dollar (Toen ik dit schreef) een enorme shortkandidaat. Ga ik dan zelf ook short? Neen. Ik wil gewoon niets met die organisatie van doen hebben.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *