LADEN

Typ om te zoeken

Waarom TIPP een slecht idee is

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Waarom TIPP een slecht idee is

Europa heeft het moeilijk met zichzelf. Griekenland, maar ook Portugal, Ierland, Italië, Spanje en Frankrijk en de uitbreidingen in het oosten vergen de nodige aandacht en het is duidelijk dat het niet goed met Europa gaat.
Eurofiel Guy Verhofstadt roept al uit dat het of volledig samengaan in een federatie wordt, of compleet terug naar af.
Kortom, Europa is er nog niet uit en zelfs de grootste eurofiel twijfelt aan de kansen voor Europa.
En op dat punt aangekomen wil Europa nu via het TIPP verdrag economisch samengaan met het systeem van de Verenigde Staten. Dat lijkt me al zonder een discussie over de inhoud van TIPP al sowieso een beroerde timing!

tippstop
Buiten dat is er daarnaast ook nog eens het feit dat de rechtssystemen van Europa (Romeins recht / Continentaal recht / Code Napoleon) en de Verenigde Staten (Angelsaksisch recht) behoorlijk uit elkaar lopen.
Als Europa nu al het TIPP verdrag nu met de Verenigde Staten gaat afsluiten, dan vraag je erom dat Europa niet alleen politiek, maar ook economisch volkomen vast gaat lopen in wetgeving waar niemand nog uitkomt. Hoe kunnen rechten van bedrijven nu ook nog eens een status krijgen binnen twee rechtssystemen die elkaar niet volledig overlappen en waar één partner intern zwaar verdeeld is over werkelijk alle mogelijke onderwerpen?
Overigens is Angelsaksisch recht wat mij betreft beter dan Continentaal recht, maar dat terzijde.
TIPP is een stom idee, zeker nu.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *