LADEN

Typ om te zoeken

Waarom mag zelfmedicatie nu ineens wel? (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Waarom mag zelfmedicatie nu ineens wel? (Tom Lassing)

In de VS is nu zelfmedicatie door wiet enorm in zwang. Het is diep triest dat ik het rijkste land ter wereld de mensen terug moeten naar zelfmedicatie omdat ze de hulp door artsen niet meer kunnen betalen.
Aan de andere kant lijkt het ook een signaal dat de meute zo veel kracht had dat de medicijnenindustrie dit proces niet langer kon tegenhouden.
Zo lijkt het, maar zo is het waarschijnlijk niet.
Het argument van de ‘kracht van het volk’ is dat je niet de helft van je bevolking in de gevangenis kan stoppen.
Echter met private gevangenissen in de VS kan het wel. De eigenaren van de gevangenissen doen het voor winst graag voor je. Het zou echter volgens de gangbare theorie zeker niet kunnen als hun misdaad slechts zelfmedicatie was.
Vergeet het maar, dat is voor gevangenisbedrijven een prima reden om hun faciliteiten propvol te stoppen.

wiet
De reden van trend om wiet te legaliseren ligt in mijn ogen heel anders. Je kan als pharma industrie en als medische industrie namelijk geen winst maken als de helft van de patiënten de rekening toch niet gaat betalen. Wat je dus doet, is ze afschrijven en ze het zelf maar laten uitzoeken. De winst en politieke macht van pharma is groter dan die van de gevangenis industrie. Pharma wint en dus ‘mag’ het arme deel van de bevolking zichzelf gaan helpen met wiet.
Het komt de pharma-industrie zeer goed uit dat ze de armen op deze manier kunnen dumpen. Dat scheelt ze veel onbetaalde rekeningen en daarom zullen de resultaten van pharma aankomende tijd weer gaan stijgen. Zeker in de staten waar wiet legaal is geworden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *