LADEN

Typ om te zoeken

De marketing van Tesla (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De marketing van Tesla (Tom Lassing)

Als u de folders en kwartaalverslagen van Tesla bekijkt, dan zult u constateren dat ze erg vol zijn van de batterij technieken die ze gebruiken. In Tesla auto’s zitten volgens Tesla de beste batterijen die er in de wereld verkrijgbaar zijn.
Dat is de folder.
De realiteit is een ander verhaal.
De batterijen die in Tesla auto’s zitten zijn prima, maar ze zijn niet bijzonder ten opzichte van batterijen die door andere fabrikanten gebruikt worden. Tesla maakt en ontwikkeld namelijk zelf geen batterijen. Ze kopen ze in, zoals veel andere autofabrikanten dat ook doen.

tesla
Tesla koopt ze in bij Panasonic.
Het zijn dus in feite standaard batterijen en het enige dat Tesla zelf doet, is het doosje er omheen doen. Ze veranderen niets aan de batterijen zelf.
Hun claims over de batterijen en ‘hun’ ontwikkeling van de technieken zelf zijn dus grote BS. Misschien ziet de batterij er door een mooi doosje er beter uit dat de batterij van de concurrent, maar als die de batterij ook inkopen bij Panasonic, dan is het precies dezelfde batterij techniek. Enkele opmerkingen in het kwartaalverslag over de gebruikte batterij technieken zijn simpelweg gelogen. Tesla weet mooie verhalen te maken, maar Tesla zelf ontwikkeld geen batterij technieken. Ze claimen dus de ontwikkelingen van technieken die niet van hen zijn en in sommige opzichten liegen ze zelfs keihard over de gebruikte technieken.

Helaas bleek Tesla zelf niet bereid de originele onderzoeker van een reactie te voorzien.

Tesla Nederland reageerde naar mij toe wel met deze heldere aanvulling:

“Tesla ontwikkelt samen met Panasonic de batterijtechnologie verder. De batterijpakketten in Tesla’s zijn uniek, en zeker geen standaard die door Panasonic geleverd wordt aan andere partijen. Je kunt dit blog lezen voor meer achtergrond over de samenwerking tussen Panasonic en Tesla. Tesla werkt constant, samen met Panasonic, aan het verbeteren van batterijtechnieken.”

 

 

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *