LADEN

Typ om te zoeken

Waar was Putin

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Waar was Putin

Ik weet ook niet waar de man was, maar het feit dat een wereldleider zo maar kan ‘verdwijnen’ is vreemd.
De machtigste Russen zijn niet zo blij meer. De Europese sancties hebben vooral deze rijke miljardairs geraakt en hoewel het voor het land een symbolische sanctie was, raakte het deze superrijken wel heel hard.

De Russische reactie op de symbolische sancties van de EU raakte het land heel hard. Rusland verbood de import van Europese goederen en hierdoor is de inflatie in Rusland hard opgelopen en mede hierdoor werden de winsten van die superrijke Russen nog weer geraakt, maar nu vanuit Rusland zelf.
Hoewel Putin ‘de man’ was voor de superrijken, kan ik me indenken dat er nu een andere tactische aanpak nodig is. Ik denk daarom dat Putin, samen met de superrijken apart heeft gezeten en nu met nieuwe strategie naar buiten komt.
Misschien dat de strategie opgezet is in samenwerking met Putin, maar het kan ook maar zo dat er nu een andere leider nodig is.
Rusland kan kiezen om een veel hardere lijn te lopen. Een oorlog met Oekraïne, de bezetting van tenminste het oosten van dat land, en dat alles onder dreiging van atoomwapens.
Daar kan niemand wat aan doen, dus uiteindelijk komen ze er mee weg. De vraag is wat ze er mee winnen.
Immers is dan overduidelijk dat Rusland de boeman is, terwijl heel het conflict in feite een opzet van de Verenigde Staten is.
Rusland kan ook gaan onderhandelen, maar teruggave van de Krim aan Oekraïne kan geen sprake van zijn. Zelfs terugtrekken uit Oost Oekraïne is al onmogelijk omdat de rebellen daar Russen zijn die bij een Russisch verraad ook binnen Rusland weerklank zullen vinden.
De politieke oplossing zoeken, met een flinke vrijheid voor de Russen in Oost Oekraïne is de vreedzame oplossing, maar zijn de gesprekspartners Duitsland en Frankrijk wel belangrijk genoeg om hier buiten Amerika om een rol te hebben? Amerika heeft haar eerste soldaten al in Oekraïne gelegerd. Dat wat Rusland wilde voorkomen, is nu al een feit. De Amerikaanse invloedssfeer is weer dichter rond Rusland komen te liggen. Kunnen Duitsland en Frankrijk Amerika dwingen haar soldaten terug te trekken? Ik vrees dat de Russen ook vrezen dat dit niet gaat lukken.
Dus wat hebben onderhandelingen met Europa dan voor zin?
Wil Rusland niet nog verder economische verzwakken, dan zullen de sancties richting Europa weggenomen moeten worden. Ook dat is gezichtsverlies voor Rusland en vooral Putin zal die stap niet graag maken.
Rusland staat er, mede door de lage olieprijs, economisch nu zwak voor. Het heeft Amerika tegengas willen geven en had de pech dat alles wat maar tegen kon zitten ook tegen zat. De annexatie van de Krim was slim, de sancties richting Europa waren een enorm domme zet.
Ik ben benieuwd wat voor soort Putin er u gaat verschijnen. Een herboren Putin, of wordt hij afgeserveerd en komt er een heel nieuwe politicus die het stokje gaat overnamen? Zijn optreden gisteren was zwak. Hij speelde heel slecht toneel. Wordt hij momenteel gedwongen of is de man gewoon heel erg ziek…

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *