LADEN

Typ om te zoeken

Duurzaam, het is voor China geen keuze meer

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Duurzaam, het is voor China geen keuze meer

Hier in West Europa kunnen we ons nu nog op energie gebied keuzes veroorloven. China is dat moment al voorbij.
China heeft er gedwongen voor moeten kiezen om te gaan voor duurzame energie. Er is voor hen geen andere keuze meer.

De milieuvervuiling is zo erg dat het voortbestaan van de staat in gevaar komt. Mensen zijn het morren voorbij en eisen dat er wat aan de enorme luchtvervuiling gedaan wordt. Maar net zoals hier moet altijd de ander het maar doen. Die ene auto van mij, die maakt het verschil niet. Die hout- of kolenkachel van mij, die is zo erg niet.
De Chinese overheid moet dus met keiharde maatregelen komen en moet de aanpak afdwingen.
Dat doen ze door enorme parken te bouwen. Windturbine parken, maar ook zonne-energie parken. Een deel van de benodigde energie wordt dus duurzaam opgewekt en dat scheelt in de vervuiling. Maar waarom wordt de milieuvervuiling dan niet minder?
De reden daarvoor is dat de Chinese economie nog altijd zo hard groeit, dat duurzame energie op dit moment slechts een fors deel van de extra vraag naar energie wegneemt. Wil China dus minder vervuiling, dan zal de omslag nog veel ingrijpender moeten worden.
Dat gaat China dan ook doen, want de huidige vervuiling is niet vol te houden.
De gevolgen voor de industrie zijn enorm en worden door beleggers nog altijd niet onderkend. Wat wij nu zien, is een enorme overcapaciteit aan zonnepanelen en overal in de wereld fabrikanten van zonnepanelen die verlies draaien.
Mijn visie is dat de zonnepaneel fabrikanten gouden tijden tegemoet gaan zien. Zo goedkoop waren deze aandelen nog nooit en vooral de Chinese aanbieders gaan in de Chinese overheid een hele goede klant krijgen.
Het grappige is nu dat een bedrijf als Axiom Capital juist nu short in deze aandelen wil gaan. U ziet al, zoveel analisten, zoveel meningen.
Ik ben via BeursAccent koper van aandelen in de zonne-energie sector.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *