LADEN

Typ om te zoeken

Waar gaat u shoppen?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Waar gaat u shoppen?

shoppen

In mijn woonplaats hoorde ik recent weer jonge moeders klagen over het feit dat er nog maar één speelgoedwinkel in het dorp is.
Ik ben dan zo’n eikel die er naar toe loopt en vragen begint te stellen.
Vragen zoals, waar koop je je speelgoed dan tegenwoordig?
Ja, op Internet!
OK, en waar moet de speelgoedwinkel in het dorp dan van leven? Je bent zelf mede de oorzaak dat we er nog maar één hebben en de vraag is hoe lang die ene het nog uit gaat houden als iedereen via Internet bij andere aanbieders gaat bestellen.
We moeten ons echt heel bewust afvragen wat of het beste voor ons is. Is een beetje goedkoper op de lange termijn ook wat we willen? Want massaal via Internet kopen is de dood in de pot voor de lokale winkels.

shoppen
Amazon was er recent trots op dat ze 2500 banen creëerden daar waar ze hun distributiecentrum openden. Dat deze 2.500 banen in de plaats komen van 25.000 banen in dorpen door heel het land, dat vertellen ze niet. Dat is hun pakkie aan niet. Onze dorpen verliezen werkgelegenheid omdat de banen steeds meer geconcentreerd worden rondom en in grote steden en bij steeds minder en steeds groter wordende ondernemingen.
Het file probleem neemt nu extreem toe omdat we steeds meer werk concentreren. De schuld ligt uiteindelijk bij de consument. Die zorgt met zijn of haar koopgedrag voor deze problemen. We kunnen niet meer wijzen naar de politiek. Wij zelf zijn het die er voor zorgen dat het op meerdere fronten helemaal verkeerd met de economie gaat.
Wilt u dus het verschil maken, dan moet u uw koopgedrag aanpassen.

Tags
Volgend artikel

2 Reacties

 1. Van der Vloedt Marc 26 november 2018

  Er is altijd een “neiging” om een tastbaar iets te hebben als voorbeeld en dat liefst in de nabije winkel.
  Vervolgens achter de PC of smartphone en bestellen online !
  Waarom zou een winkelier nog geld, tijd, service en energie steken in zo’n “klanten” ?
  Dan zou hij beter onder franchise, de top100 van het online assortiment, tentoonstellen en verkopen of de “bestelling” en “kortingen” direct meegeven.

  Beantwoorden
 2. CRV 26 november 2018

  Om nu te zeggen dat het niet de politiek is en alleen de consument die de lokale winkels sloopt, is wat mij betreft iets te kort door de bocht.
  Ja, uiteindelijk stemt iedereen met zijn portemonnee en is dol op gemak.
  Maar een bedrijf als Amazon is alleen goedkoop, doordat het nergens belastingen betaald. Dat lijkt me toch zeker een politiek issue.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *