LADEN

Typ om te zoeken

Waar gaat de oorlog naar ontwikkelen?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Waar gaat de oorlog naar ontwikkelen?

De oorlog in Oekraïne duurt maar voort en ik heb er wel een idee over waar het heen gaat als deze oorlog blijft voortduren en er geen doorbraak aan het front mogelijk blijkt.
Wat ik dan namelijk zie gebeuren is dat vooral Oekraïne ook haar deel zal oppakken van het vernietigen van het achterland van de vijand.
De tactiek van Rusland vanaf de start van de oorlog, maar dan ook serieus opgepakt door Oekraïne.
Als Oekraïne de oorlog niet in Oekraïne kan winnen, dan zal het land de oorlog wel naar Rusland moeten brengen. Drone techniek maakt het ook Oekraïne mogelijk om Rusland in het achterland hard te raken.
We praten dan over drones die vergelijkbaar zijn met de Iraanse drones waarmee Rusland nu werkt. Oekraïne heeft de techniek al gekopieerd en weet die ook al te verbeteren.
Rusland kan zich dus gaan opmaken voor elektriciteitsverstoringen, treinverbindingsstoringen en communicatie storingen. Een drone van een paar duizend euro gaat schades maken die in de tonnen en soms in de miljoenen kunnen lopen. Daarbij heeft Rusland ook veel energiedoelen die erg interessant voor Oekraïne zijn. Denk aan olie en gasbronnen, of plekken waar beide zaken opgeslagen of vervoerd worden.
De oorlog zal dus bij het uitblijven van doorbraken steeds minder aan het front gevoerd gaan worden. Beide partijen kunnen immers het front met de huidige middelen niet doorbreken. Het zal er dan om gaan welk land het eerste zal opgeven omdat het gewoon te duur wordt.
Oekraïne staat daar op papier zwak in, maar haar defensie tegen de drones van Rusland is beter, dan andersom. De enorme omvang van Rusland is namelijk voor Rusland ook een nadeel. Rusland kan niet heel haar grondgebied beschermen tegen drones. Oekraïne zal steeds nieuwe wegen en plekken zoeken om drones te lanceren. Dat zal dus ook vanuit schepen kunnen, of vanuit vrachtwagens ergens in een ander land.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *