LADEN

Typ om te zoeken

Voor 1 euro huis op Sicilië (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Voor 1 euro huis op Sicilië (Tom Lassing)

Het dorpje Mussomeli is alles wat je van een dorp op Sicilië zou verwachten. Het is echt op het zicht een klassiek dorp, een plaatje zoals je dat op ansichtkaarten ziet.
Het dorp is alleen leeggelopen, want de jeugd trok weg en de ouderen ontvielen het dorp. De huizen staan nu overwegend leeg. De eigenaren zijn de erven die elders op het eiland of elders in de wereld wonen.
Ze moeten jaarlijks onroerend goed belasting betalen en velen hebben daarom hun eigendom ‘losgelaten’. De huizen verpauperen en niemand maakt zich nog druk over de huizen die nu aan het vervallen zijn.
De gemeente heeft daarom een nieuwe opzet gekozen. U kan voor slechts 1 euro zo’n huis kopen!
Het is echter geen vrijblijvende aankoop. U moet binnen twee maanden beginnen met een ‘goedgekeurde’ renovatie. U moet ook overdrachts- en onroerend goed belasting betalen en alle kosten voor de overdracht van het eigendom zijn voor u als koper. Er is ook een borg van 5000 euro. Die borg krijgt u terug als na maximaal drie jaar de renovatie door de gemeente goedgekeurd is. Is uw renovatie niet goedgekeurd, dan kan de gemeenteraad uw aankoop verbeuren en uw borg houden.
Gezien het feit dat dit Maffia achterland is, bestaat de kans dat de gemeenteraad straks massaal prachtig verbouwde huizen gaat verbeuren.
Heeft u ondanks de voorwaarden toch interesse, dan kunt u een brief schrijven naar de gemeente: Mussomeli Piazza della Repubblica – 93014 Mussomeli
Hier de link naar de huizen

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *