LADEN

Typ om te zoeken

Verminderde populariteit Neo Finance

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Verminderde populariteit Neo Finance

Met de grote investeerder die vooral veel in A leningen zit, werd de spoeling in de open markt van Neo Finance een paar maanden lang erg dun.
We zien nu dat de ‘markt’ in leningen weer zo groot wordt dat niet alles al bij aanvraag direct gevuld is.
Gisteren was er zelfs een markt van 7 openstaande aangevraagde leningen. Dat hebben we al maanden niet meer gezien!
Het waren wel B en C leningen en niet allemaal interessant. Toch kon ook ik (en ik ben een behoudende investeerder) op drie leningen met enig vertrouwen inschrijven.
Wat mij opvalt is dat de institutionele investeerder eigenlijk alleen nog maar in redelijk kort lopende A leningen meedoet. Daarbij wil deze lener 6% of meer verkrijgen. Gisteren zag ik maar één A+ lening op 5% waar de grote investeerder op meedeed.
Het aantal verstrekte leningen via Neo Finance neemt nog altijd toe. Ik ben wel benieuwd hoe het aantal actieve investeerders zich ontwikkeld. Nu het bedrijf geen affiliate systeem meer hanteert, is de animo om nieuwe klanten te werven voor iedereen weggevallen. Bestaande leners zijn er meestal niet blij mee dat de grote investeerder veel A leningen voor 50% wegkaapt. Aan de andere kant, ik schreef dat al eerder, is het niet ongunstig dat die leningen snel gevuld worden.
Ik hoorde al van enkele geld uitleners dat ze andere kansen elders zoeken. Misschien dat daarom de open markt nu weer interessanter aan het worden is. Ik blijf zelf geldverstrekker in het platform. Ik heb er nu 44.300 euro in zitten.
Op weg naar de 50.000 euro die ik nog dit jaar wil gaan halen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *