LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 maart 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 maart 2022

 • De gemeenteraadsverkiezingen hebben landelijke gezien een winst voor lokale partijen opgeleverd. Veel landelijke partijen ‘voelen’ de druk vanwege de schandalen uit de landelijke politiek. Zelfs het heel tactisch wegnemen van Corona maatregelen heeft de trend naar lokale partijen niet kunnen keren. De opkomst was mager. Heel jammer, want democratie begint op lokaal niveau.
 • De FED gaf gisteren aan dat de rente met 0,25% omhoog zal gaan. De Dow Jones index verloor daarom 500 punten. Binnen twee uur was dat verlies weer helemaal ingelopen en de Dow Jones index eindigde de dag op het hoogste punt van de dag.
 • In Texas kan het financiële dienstverleners verboden worden om nog langer voor ambtenaren pensioenvoorzieningen te verzorgen of verkopen als ze niet genoeg blijven investeren in de olie industrie. Bedrijven die zelfs actief groene energie projecten promoten zullen te maken krijgen met een boycot van de Texaanse overheid.
 • Het aandeel Paypal staat nu 50% lager dan op haar top. Is dat onderhand een moment om het aandeel aan te gaan schaffen? Ik overweeg om daar een video over te gaan maken.
 • De Hang Seng in Hong Kong stond vanochtend op een gegeven moment 9% hoger. Waar komt die gekte vandaan?
 • Model Y van Tesla gaat in China 2000 dollar meer kosten. Het is niet de eerste keer dat die auto daar duurder wordt.
 • Lloyd’s of London heeft Atrium Underwriters een boete gegeven van meer dan 1 miljoen pond. Dit naar aanleiding van bewezen misdragingen door hoge officials van de onderneming. Boven de boete komt nog 560.000 pond aan gemaakte kosten.
 • Het aandeel Berkshire Hathaway A is gisteren boven de 500.0000 dollar gesloten. Een nieuw koersrecord.
Tags

1 Reactie

 1. Robbin Vis 17 maart 2022

  Kun je iedere dag een korte video maken met een markt update? Zou nuttig zijn!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *