LADEN

Typ om te zoeken

Verbod op cash geld

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Verbod op cash geld

Komt er een verbod op cash geld? Voor de overheid die tegenwoordig alles wil controleren, is het gebruik van cash geld een ramp. Mensen kunnen dan ongecontroleerd allemaal foute dingen doen. Dat wil je als overheid niet, want laat je mensen die vrijheid, dan zijn het allemaal criminelen die belastingen ontwijken, terrorisme financieren en allerhande andere zaken illegaal doen.
Beter is het cash te verbieden en iedereen te dwingen om via een bankpas te betalen.
Dan kan je alles controleren en belasting betalen is simpel, want als alle transacties vastliggen, dan is de te betalen belastingen snel te berekenen.
Kortom, tijd om het plebs die vrijheid te ontnemen, want ze moeten niet langer in de verleiding gebracht worden om illegale dingen te doen met die oncontroleerbare munten en biljetten. Je vraagt je bijna af hoe in het verleden de samenleving toch heeft weten te functioneren met al die oncontroleerbare financiële handelingen die mensen konden doen.
Maar… u heeft toch niets te verbergen, dus wat kunt u er als inwoner van Europa op tegen hebben dat de overheid met u meekijkt?
Als u er op tegen bent, dan heeft dat vast een duistere reden…
Het is zelfs makkelijk, want nu kunnen banken en reclame bedrijven ook betere aanbiedingen aan u doen. Ze weten immers wat u interesseert en die kennis kan weer verkocht worden en dan krijgt u beter op u gerichte aanbiedingen.
Iedereen die dus tegen het voorstel is om cash te verbieden, is verdacht en houdt logische ontwikkelingen tegen.
Het voorstel om het te verbieden komt er overigens niet in één keer. Het komt er in fasen. De eerste fase ligt al achter ons. Grote bedragen mogen niet meer in cash. En dan stapje voor stapje wordt de vrijheid om met munten en biljetten te betalen weggenomen.
Wat ook gaat helpen, is dat cash geld geld gaat kosten. Eerst voor de ondernemers (afstort kosten) en later ook voor particulieren. (opname kosten) Daarbij heeft bijvoorbeeld JPMorgan haar klanten al verboden om cash geld in de gehuurde bankkluisjes te bewaren. Hoe ze dat willen controleren is me een raadsel, tenzij je kluisje in feite gecontroleerd kan worden door de bank.
Vooral Zweden is al erg ver richting de cashloze maatschappij aan het gaan, maar wij blijven niet ver achter. Kijk maar naar het openbaar vervoer in Nederland. Ze weten nu al precies waar u reist en hoe zodra u de trein of bus pakt.
Die cashloze maatschappij, die komt er wel. Die vrijheid van cash geld, die moet er alleen voor een koning zijn. Het plebs maakt er alleen maar misbruik van.

Een andere reden om naar een cashloze maatschappij te willen is door mij nog niet eerder zo specifiek besproken. Het is namelijk het feit dat je daarmee een plek minder hebt waarheen je als inwoner en consument kan vluchten als het economisch minder gaat.
De grote angst voor de autoriteiten is dat mensen bij economische problemen op cash gaan zitten en er hierdoor deflatie ontstaat.
In een cashloze maatschappij kunnen mensen niet het geld thuis bewaren, want ‘thuis’ mag je dan geen munten en biljetten meer hebben.
Je moet je spaargeld op een rekening hebben en dát geld kan dus via de bank of van overheidswege uitgeleend worden aan bedrijven of overheden die er mee gaan ondernemen of anderszins het laten rollen. Als de particulier het zelf niet doet, dan kan je deze via de bankrekening dwingen. Daar hoeft de particulier niet eens wat van te merken. Ze merken het pas als de investeringen massaal mislopen en het geld in feite is verdampt. Dat zoiets dan uitkomt, kan je voorkomen door een extra QE programma. Zo kan je bijvoorbeeld 60 miljard per maand extra creëren…
Het zou toch niet…

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *