LADEN

Typ om te zoeken

Slapende bankrekening

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Slapende bankrekening

Hier de tekst zoals de Rabobank die toestuurt als u in België 5 jaar lang niets met uw bankrekening gedaan heeft:
“Wij hebben vastgesteld dat er de jongste vijf jaar geen activiteit is geweest op één van de rekeningen waarvan u houder, medehouder of mandataris bent bij Rabobank.be.
Overeenkomstig de wetsbepalingen betreffende de slapende rekeningen, safes en verzekeringsovereenkomsten (1), zijn wij als bank verplicht de houders van dergelijke slapende rekeningen of kluizen op te sporen en te contacteren.
Zonder uw reactie worden wij wettelijk verplicht om deze rekeningen bij onze bank af te sluiten en het saldo ervan over te maken aan de Deposito- en Consignatiekas. Deze federale overheidsdienst zal dan de tegoeden verder beheren.
Om dit te vermijden is er een eenvoudige oplossing: gewoon even inloggen op uw rekeningen en ze zijn opnieuw geactiveerd.
Maar misschien is uw digipass zoekgeraakt, bent u de rekening uit het oog verloren of wenst u uw rekening af te sluiten.
Laat ons via dit antwoordformulier weten hoe we u kunnen verder helpen.”
U bent gewaarschuwd, ook op uw spaarrekening moet u af en toe aangeven dat u nog leeft. De overheid is er relatief snel bij om uw geld te confisqueren.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *