LADEN

Typ om te zoeken

Begin van het einde van de dollar als enige wereldmunt

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Begin van het einde van de dollar als enige wereldmunt

De bankiers achter het IMF lijken zich op te maken voor een stap om de Amerikaanse overheid nog weer een stukje minder machtig te maken. De Amerikaanse overheid denkt namelijk dat ze zo’n beetje de baas in de wereld is en hoewel de bankiers veel geduld hebben, is dat geduld nu wel bijna opgebruikt.
Immers, niet Amerika is leider van de wereld, maar de bankiers zijn dat.
Als Amerika dat nu niet begrijpt, dan zal het mogelijk op 20 oktober van dit jaar gaan gebeuren.
Geruchten gaan namelijk dat op 20 oktober het IMF zal aankondigen dat de Amerikaanse dollar niet langer de enige wereldmunt zal zijn.
Nu is het de vraag of er één andere munt komt, of dat het muntje aandelen waar al jaren sprake van is eindelijk gepromoveerd zal worden. Al jaren werkt het IMF namelijk intern met een mandje munten.
Het lijkt logisch vanuit de bankiers van het IMF om dat mandje tot wereldmunt te maken. Zodra dat inderdaad gaat gebeuren, is dat de coupe van de bankiers.
Met die stap bepalen vanaf dat moment bankiers de invloed van een land in de wereldhandel. De bankiers bepalen vanaf dat moment hoe zwaar een nationale munt nog meeweegt. Een land als de Verenigde Staten kan dan heel veel geld bij drukken, maar de bankiers kunnen dan heel makkelijk de weging in het mandje aanpassen zodat het voordeel voor de VS weer verdwijnt.
Geen enkel land in de wereld kan vanaf dat moment nog aan de macht van de bankiers tippen.
Heeft een land te grote ambities, dan zullen de bankiers die ambities kunnen steunen, of in de kiem smoren. Niet het land zal dat bepalen, maar de bankiers zullen dat doen.
Ik ben niet blij met de dollar als wereldmunt, vooral omdat Amerika haar discipline verloren heeft. Maar het is nog altijd beter dan het mandje van het IMF. Ik verwacht dat de Yuan in het mandje gaat komen en dat haar percentage direct enorm zal zijn. Met bijvoorbeeld een belang van 15% zou er al een enorme aanpassing ontstaan. Een aanpassing die vooral de VS zal treffen.
Deze aanpassing zal naar alle waarschijnlijkheid op de korte termijn daarna gevolgen hebben voor de waarde van de dollar. Immers zal bij een aanpassing de dollar een tijd veel minder gevraagd zijn. Zodra de mededeling dus komt, verwacht ik een forse daling van de dollar.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *