LADEN

Typ om te zoeken

VectorVest eerste indruk (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

VectorVest eerste indruk (Tom Lassing)

Tot mijn verbazing kreeg ik gisteren al de toegang tot het VectorVest systeem. Dat was snel geregeld. Ik heb de eerste vier van vijf introductie lessen doorlopen.
Wat mij opvalt, is dat het systeem helemaal om de visie van de oprichter is opgebouwd. Als belegger moet je wel van die bepaalde en heel specifieke visie houden.
Die visie is dat je best in degelijke en winstgevende aandelen kan beleggen. Liefst ook alleen bij een stijgende beurs en als het aandeel zelf ook stijgt.
Persoonlijk hou ik daar wel van, maar mijn eigen portefeuille strookt pertinent niet met wat VectorVest als ‘goed’ ziet. Slechts twee van de twintig posities kregen een koopwaardig label mee in VectorVect. (Wel de grootste twee posities)
De helft van mijn portefeuille staat op verkopen in VectorVest. Dat was even verrassend.
In die zin moet ik ook kijken wat of ik ga doen. Ik kan mijn eigen portefeuille aanpassen, ik kan er ook een VectorVest portefeuille naast opzetten en kijken welke het beter doet.
De goudsector en de royalty aandelen doen het niet goed volgens VectorVest. Ik ben echter niet bereid daar afscheid van te nemen.
Het voordeel van VectorVest is wel dat je op basis van heel veel indicatoren posities kan innemen en bewaken. Ik heb echter alleen nog maar kunnen snuffelen aan het systeem. Ik hoop nog heel veel te gaan ontdekken. De degelijkheid van de posities bevalt me, maar ik zie ook wel waar hier dan de gevaren liggen. Zo’n gevaar is dat je vrij laat in de trend nog posities inneemt. Dat is niet erg, als het einde van de trend maar niet zo abrupt is dat je als belegger zo’n aderlating laat dat de winst weer verloren gaat.
Al met al was ik echter aangenaam verrast en zie ik een enorme potentie omdat het systeem je als degelijke belegger enorm kan ondersteunen. Je komt prachtige aandelen tegen die je op TV of zelfs op Internet nooit besproken ziet worden. Pareltjes die totaal onbekend zijn bij het grote publiek, maar die wel prachtige rendementen laten zien en vaak ook een enorm opwaarts potentieel omdat ze nog zwaar ondergewaardeerd zijn. In mijn huidige analyses komen die pareltjes niet naar voren. In die zin zie ik hier dus wel degelijk een enorme winst.


11 april zal Ton van Noyen een VectorVest presentatie komen geven. Kijk hier voor meer informatie

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *