LADEN

Typ om te zoeken

Hoe denk ik over Skyway Invest Group

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws

Hoe denk ik over Skyway Invest Group

Ik heb al eerder geschreven over Skyway Invest Group en ik was naar mijn idee redelijk vernietigend.
Als ik een initiatief tot de grond toe afbrand, waarom zou ik dan anderhalf jaar later heel anders over zo’n bedrijf denken?
Maar goed, er zijn lezers, maar ik schat in, vooral deelnemers in het bedrijf, die hopen dat mijn mening anders is geworden.
Helaas voor hen, dat is niet het geval.
Skyway ademt nog altijd dezelfde BS uit als dat ik tegenkom in de qua opzet vergelijkbare OneCoin opzet.
Het komt op het volgende neer: Een briljant idee, opgezet door marketeers, wordt verkocht als een MLM opzet waarbij investeren en leren investeren deze MLM opzet legaal moet maken.
De top van het bedrijf is expert in marketing en niet in de uitwerking van het transport idee. Met het vele geld dat ze ophalen kunnen ze de BS over het transport idee wel enorm opblazen, waarbij ze op iedere beurs staan en met iedere deskundige praten en ‘on the record’ willen gaan.
Wie er echt achter Skyway zitten, blijft onduidelijk en het publiceren van hun oprichtingspapieren op de Virgin Islands stelt niets voor. Voor 400 dollar kunt u ook dergelijk papieren laten opstellen en uw bedrijf daar oprichten.
Achter Skyway zit blijkbaar RSW Investment Group Ltd en dat is een Russisch bedrijf dat niets in het Engels publiceert. Dit Russische bedrijf heeft ook een adres in Wit Rusland en hoewel dat allemaal niet illegaal is, is het feit dat je de info niet in het Engels beschikbaar stelt terwijl je de wereld als klant wilt hebben wel een rode vlag.
In mijn ogen is dit een Ponzi Scheme net zoals OneCoin dat is. OneCoin lijkt nu al voor de bijl te gaan en Skyway zal op x-moment wel volgen.
Het scenario is als volgt: De topman gaat uit beeld verdwijnen en dan komt er een nieuwe persoon aan de top. Het begin van het einde. “Ergens” in de wereld gaan klachten tot een onderzoek leiden en vervolgens vallen de dominostenen om. Er is niets meer dan briljante vage ideeën die, als ze al zijn uitgewerkt, niet door Skyway zijn uitgewerkt, maar door derden. Het bedrijf is leeg en gaat failliet. De toppers verdwijnen uit beeld en alle deelnemers hebben een kater en verliezen geld.
Mogelijk dat de goede MLM’ers ook nog persoonlijk aanklachten tegemoet gaan zien vanwege oplichting. We zijn dan echter wel een jaar of tien verder. Achteraf zal iedereen stellen dat het wel duidelijk was dat het niet kosjer was ondertussen vallen duizenden beleggers voor het aas dat hen voor de neus wordt gehouden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *