LADEN

Typ om te zoeken

Rode vlag bij Sky Way Invest Group

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Rode vlag bij Sky Way Invest Group

Ik werd deze week benaderd door een lezer van de nieuwsbrief met het verhaal dat wat hem betreft de nieuwe Apple gevonden is. Als ik nu investeerde, dan kan ik voor een enkele cent per aandeel instappen, dit gaat heel groot worden.
Nu ben ik niet zo lang geleden benaderd voor een alternatief op Bitcoin en ik dacht werkelijk even dat ze de teksten van elkaar gekopieerd hadden.
Wat is het geval:
Er is een bedrijf met een pracht van een idee. Het is serieus prachtig wat ze bedacht hebben. Ze hebben er ook een heel mooie presentatie over gemaakt.
Als het ooit waarheid kan worden, dan zou het fantastisch zijn.
Maar… Ze hebben nu nog niets, behalve het idee en heel veel plannen en ze zoeken kleine beleggers om mee te doen en dit alles te financieren. Om wat voor reden dan ook, grote beleggers doen niet mee, behalve de EU, want die heeft geld zat en heeft al gezegd dat ze er 35 miljard euro in gaan stoppen, zonder dat ze daarvoor blijkbaar aandelen eisen…
Ondertussen komen er 60 miljard aandelen en ik kan ze kopen voor 1 cent per stuk en als ik me inschrijf krijg ik er al 100 cadeau!
Op alle manieren wordt er een poging gedaan mijn gretigheid het te laten winnen van mijn gezond verstand.
Sky Way Invest Group is zoals ik even nazocht al enkele jaren actief en ongetwijfeld hebben ze al heel wat geld opgehaald en met iedere euro die ze ophalen kunnen ze hun verhaal nog mooier maken. Ik kwam een website tegen waarop je werd opgeroepen om mee te doen om 2015 je beste beursjaar ooit te maken. De aandelen zijn nu nog slechts voor 1 cent per stuk te krijgen, dus dat feest is in 2015 niet doorgegaan.
Bij “wie zijn we” zien we uiteraard niet wie er achter zitten. Er staat geen naam en geen foto van echte personen. Dat zou immers na te trekken zijn. Wat ze wel laten zien, is een oprichtingscertificaat van een bedrijf op de Virgin Islands. Ik vermoed dat dit hooguit 500 dollar kost, dan heeft u zo’n zelfde document. Er staat niets op waarmee u de personen er achter na kunt trekken.
Op de site echter wel het “team”. Daar staan wel enkele personen. Let wel, dat kunnen echte personen zijn, maar ze staan nergens gekoppeld aan de officiële papieren dus bij een rechtszaak kunnen ze zich verschonen door te stellen dat ze er niets van wisten, want ze staan nergens gekoppeld aan officiële documenten.
Net als bij het andere project dat ik enkele maanden geleden al eens onderzocht is ook deze Andrey iemand die beleggingstips geeft aan startende beleggers. Zoals ik al schreef, het lijkt wel alsof het van elkaar gekopieerd is. Er zijn wat namen en foto’s veranderd en het is een ander product. Voor de rest is de aanpak vrijwel gelijk.
Andrey komt toevallig ook uit Oekraïne. Dat was bij het andere project ‘toevallig’ ook zo.
Nu vrees ik dat ze in Oekraïne ontdekt hebben dat beleggers uit het westen hier massaal intrappen. Ze kopiëren dus de opzet in meerdere sectoren. Als blockchain munten je niet aanstaan, misschien ben je dan wel geïnteresseerd in infrastructuur.
Is die Andrey bekend om zijn kennis en ervaring in public transport? Neen.
Hij is een beleggingscoach, een trainer en zoals ik op de site las, een chain business manager.
Hij is nu echter de gangmaker van dit extreem ambitieuze project dat openbaar vervoer wereldwijd compleet gaat veranderen.

Dit is in mijn ogen complete BS puur gericht om kleine beleggers hun geld af te pakken. Ik hoop echt dat ik ongelijk heb, maar de kans daarop is naar mijn idee klein.

Tags

3 Reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *