LADEN

Typ om te zoeken

Vastgoed markt is een bende

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Vastgoed markt is een bende

Kijken we alleen naar Nederland, dan zien we dat zakelijk vastgoed, te weten winkels en kantoorpanden, het nu niet goed doen. Er is heel veel onzekerheid en dat heeft zijn weerslag op de waarde van het zakelijke vastgoed.
Tegelijkertijd is er een enorm woningtekort en blijft de bouw van woningen fors achter bij de vraag en zien we als gevolg daarvan de huizenmarkt ontploffen. We zien recordprijsstijgingen, daar waar de deskundigen een jaar geleden dachten dat de huizenmarkt nu fors in mineur zou zijn.
Dit is GEEN moment om een huis te kopen!
Dit is WEL een moment een bedrijfspand te kopen dat je mag aanpassen naar bewoning. Als je dat voro elkaar krijgt, dan kan je nu nog wel binnen lopen.
In de VS (die markt ken ik nu eenmaal redelijk goed) is het beeld anders.
Ook daar zien we dat zakelijk vastgoed het slecht doet. De huizenmarkt is daar wel anders. Nu is de VS ook net zo groot als heel de EU, dus een vergelijking met Nederland gaat niet op.
We zien in de extreem dure steden van de westkust dat er leegstand ontstaat bij de duurste huur appartementen en huizen.
Consumenten zijn bereid verder weg te wonen. Dat is namelijk ook makkelijker, want veel meer gaat nu online. Dat houdt in dat steden die voorheen in het tweede plan lagen nu ineens prime zijn geworden. Steeds meer Amerikanen willen een groot huis voor hetzelfde geld.
Kijk ik in Detroit, dan is daar de woningnood ook aan het toenemen. Mijn connecties zeggen dat ze nog NOOIT zo’n vraag naar huurwoningen gezien hebben.
Het lukt me nu ook niet langer om op mijn voorwaarden woningen te kopen.
Ik ben dus even gestopt met zoeken. Wel heb ik recent twee huizen bijgekocht. Mijn prioriteit ligt nu op het renoveren en verbouwen van mijn woningvoorraad en liefst zo snel mogelijk.
We hebben nu eindelijk drie teams aan het werk om het appartementencomplex en de laatste tien woningen te renoveren.
Het blijft dramatisch hoe slecht Amerikaanse bouwvakkers hun vak verstaan.
Twee van de teams die we hebben bestaan dan nu ook uit Latijns Amerikaanse werknemers. Die komen namelijk wel werken en komen hun afspraken wel na.

Detroit Vastgoed

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *