LADEN

Typ om te zoeken

Suez kanaal nog altijd geblokkeerd

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Suez kanaal nog altijd geblokkeerd

Gisteren gebeurde er wat we heel vaak zien in landen met een autoritair regime. Het probleem werd ontkend.
De blokkade van het Suez kanaal werd dat weliswaar in Egypte toegegeven, maar zo werd direct verzekerd, het probleem was eigenlijk al over voor het wereldnieuws werd. Het schip zou het kanaal niet blokkeren.
Ontken de realiteit en wie weet, misschien kom je er mee weg.
In dit geval lukte dat niet, want dat enorme schip liet zich niet wegontkennen.
De blokkade van het Suez kanaal kan zelfs nog weken duren.
Dit heeft enorme gevolgen, want nu zullen onze Ali-Express spullen allemaal enorm vertraagd worden!
Als die leuke gadgets waar u zich zo op verheugd gaan wekend vertraagd raken. Sterker nog… het gaat nog veel meer vertraging oplopen, want zodra het kanaal open is, komen al die schepen tegelijk in de havens aan en overal zullen dus in de havens wederom rijen ontstaan.
Zodra het kanaal open is ontstaat er een wedstrijd wie er het eerste aankomt. De kleinere schepen hebben hier een voordeel. Die zijn vaak sneller. De eerste die aankomt is ook weer het eerste weg en kan dus het meeste verdienen. De sukkel die het laatste aankomt, kan straks OOK nog weer eens weken in de eerste haven gaan wachten.
Dit is voor vervoerders een ramp. Dit is voor verhuurders van schepen een zegen. Immers worden de schepen nu weken langer verhuurd. In veel gevallen worden schepen per rit gehuurd.
Binnen de x10 portefeuille hebben we een aandeel van zo’n verhuurder. Goed nieuws dus en wat denkt u?
Gisteren maar liefst 12% daling van de koers. Beleggers zien de vertraging en denken… ooh shit. Terwijl in hun geval je juist zou moeten denken… Jippie!!!
Hier is dus een kans op een meevaller zodra beleggers doorkrijgen dat ze door de krantenkoppen op het verkeerde been zijn gezet.
Overigens kan dit een dure post voor verzekeraars worden. Slimme vervoerders hebben zich middels verzekeringen ingedekt tegen dit soort calamiteiten. Een schip huren kan maar zo 25.000 euro per dag kosten. Drie weken vertraging is dan meer dan de marge verliezen.

x10 challenge nieuwsbrief

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *