LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 26 maart 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 26 maart 2021

  • In het VK zal er een uitspraak gaan komen over hoe Mastercard teveel in rekening gebrachte rente terug moet betalen aan Engelse consumenten. Het gaat om een ongehoorde 19 miljard dollar aan teveel in rekening gebrachte rente. Vragen rijzen of ook erfgenamen van overleden klanten recht hebben op een vergoeding. Moet het bedrijf ook achterstallige rente gaan betalen? Hetgeen wel een heerlijke gedachte is… een credit card maatschappij die ineens voelt hoe rente op rente zich kan opstapelen. Dat is eigenlijk bijna heel grappig.
  • Net als Jeff Bezos, de andere schatrijke ondernemer, heeft ook Elon Musk een rothekel aan vakbonden. Elon Musk heeft in 2018 een dreigement geuit richting vakbondslidmaatschap. Als je als medewerker vakbondslid bent, dan zou je volgens zijn tweet geen recht hebben op een aandelen of optiebonus. Daarbij heeft hij toen ook een vakbondslid ontslagen. Dit kan hem nog gaan bijten. Een overheid toezicht commissie in de VS heeft nu bepaald dat Tesla hiermee fout zit. Overigens een commissie bestaande uit drie personen, waarvan twee republikein zijn.
  • Het aandeel Xiaomi (XIACF) is 9% hoger omdat het bedrijf overweegt om elektrische auto’s te gaan maken. Ze willen daartoe de fabriek van Great Wall Motor’s (GWLLF) gaan gebruiken.
  • Ook Baidu heeft zulke plannen bekend gemaakt. Die wil samen met Geely een elektrische auto gaan uitbrengen.
  • Aviva en Aberdeen Standard hebben besloten niet in Deliveroo te willen beleggen omdat de arbeidsomstandigheden binnen die bedrijf onder de maat zijn. Ook in Nederland loopt er nog altijd een rechtszaak over de status van bezorgers.
  • Hoe lang het Suez kanaal gesloten blijft? De baggeraars die het schip moeten lostrekken hebben nog geen idee. Dagen of weken, niemand die er nu uitsluitsel over wil geven.
  • De popband Coldplay gaat een “interceptor” van The Ocean Cle

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *