LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 29 maart 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 29 maart 2021

  • Ik kan het niet rijmen… Je gaat naar de kerk en je valt een journalist aan. Volgens mij had je dan hoe dan ook beter iets anders kunnen gaan doen die zondagochtend.
  • Het chiptekort begint nu de autosector hard te raken. De chips raken op omdat op Taiwan het watertekort zo groot is dat de chipproductie enorm verminderd is.
  • Saoudi-Arabië wil 10 miljard bomen in de woestijn gaan planten. Op die manier wil het land ook een bijdragen leveren aan de terugdringing van de CO2. Met de vergroening van het Midden Oosten zal ook heel het klimaat in die regio veranderen. Een uitdaging is water. Kan de vergroening er voor zorgen dat het ook vaker gaat regenen?
  • In Nederland is er een voorstel gekomen om het gemeentefonds te reorganiseren. De voorlopige indeling is vooral ongunstig voor de armste gemeenten in Nederland. Dat lijkt dus niet zo’n slimme verdeling te zijn. In feite gaat er in het huidige voorstel minder geld naar Groningen, Friesland en Limburg. Zo’n verdeling kan bijna alleen in Den Haag ontwikkeld zijn.
  • Chinezen zijn niet blij met de kritiek van H&M op de behandeling die China de Oeigoeren geeft. Zes winkels van H&M in China zijn na bedreigingen gesloten. Ook andere westerse merken zijn doelwit van bedreigingen door Chinezen.
  • Credit Suisse heeft aanwijzingen dat een groot Amerikaans hedge fund een gigantisch verlies bekend moet gaan maken. Het zou goed verklaren waarom de beurzen de laatste zes weken zo wisselvallig zijn geweest. Vooral speculatieve aandelen deden het de laatste zes weken heel slecht. Het hedge fund voldoet al weken niet meer aan margin calls. Grote deelnemers in dit fonds (vooral banken) lopen nu dus ook kans op zwaar tegenvallende eerste kwartaalcijfers.
  • De AEX is na 20 jaar vlak bij de all time high gekomen!
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *