LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 25 maart 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 25 maart 2021

  • Het Astra Zeneca vaccin is 76% effectief. Ik weet niet hoor, maar als ik in een kermisattractie stap en er staat dat er 24% kans is dat ik behoorlijk ziek kan worden van de attractie, dan is de kans groot dat ik liever doorloop. Blijkbaar begrijp ik niet dat 76% effectief heel erg goed is voor een nieuw medicijn… In 2021 zijn we helemaal blij met 76% effectiviteit. Hoe zat dat met de pokken en met polio? Hoe effectief waren en zijn die vaccins?
  • Volgens Ray Dalio, een miljardair hedge fund belegger, is er in zijn ogen een goede kans dat bitcoin verboden gaat worden. Net zoals de Amerikaanse overheid ooit goud illegaal maakte voor haar ingezetenen.
    Dit puur omdat de bankiers hun monopolie op geld terug willen.
  • Het Gamestop aandeel verloor gisteren 33% aan waarde. Beleggers zijn niet blij met de mededeling dat het bedrijf nieuwe aandelen wil uitgeven waarmee ze dit kwijnende bedrijf willen redden van de ondergang.
  • De prijs voor olie is terug in herstel toen bleek dat de Suez kanaal blokkade voortduurt. Net daarvoor had olie 6% aan waarde verloren. Het werd duidelijk dat de blokkade weken kan duren en de prijs van olie ging weer net zo hard omhoog. De vraag is of vooral Europa veel last gaat krijgen van de blokkade. Er is in Rotterdam nog heel veel voorraad, dus een paar weken geen nieuwe aanvoer zal niet voor tekorten gaan zorgen.
  • De Rabobank gaat via Bol.com flitskrediet aan ondernemers aanbieden. Binnen een kwartier krijg je uitsluitsel over je leningaanvraag. De leningen zijn voor ondernemers die tenminste ter waarde van 25.000 euro via he tplatform van Bol.com verkopen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *