LADEN

Typ om te zoeken

Vastgoed in Amsterdam

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Vastgoed in Amsterdam

vastgoed, amsterdam

Het zal niemand verbazen dat de prijzen voor vastgoed in Amsterdam de pan uit rijzen. Is dat gunstig voor vastgoed beleggers?
Ja, voor hen die al lang geleden kochten is dat gunstig. Hun vastgoed is veel meer waard geworden en de huren zijn enorm gestegen.
Wil je er nu nog gaan beleggen, dan is het andere koek.
De prijzen zijn al extreem hoog en daarbij is de gemeente Amsterdam allemaal extra eisen aan het stellen om misstanden die, bijvoorbeeld door een losgeslagen prins vastgoed zijn ontstaan, te voorkomen. Dat maakt dat nieuw te ontwikkelen vastgoed aan extreem hoge eisen moet voldoen en in feite vrijwel oninteressant voor nieuwe beleggingen is.
Je moet wel enorm in een niet aflatende groei van die markt geloven wil je nu nog investeren. Je winst komt er namelijk alleen maar als de groei blijft doorzetten en dus de huurstijgingen ook blijven doorgaan.
Dat laatste is op dit moment wel anders geworden.
De huren in Amsterdam stijgen gemiddeld namelijk maar 1% omdat de huurders het anders niet meer kunnen betalen.
De wal is het schip aan het keren. De markt wil de prijzen wel laten stijgen, want de vraag is enorm, maar die vraag kan de hogere prijzen niet betalen.
De steeds strengere eisen van de gemeente helpen ook niet.
Wat we nu zien is dat eigenlijk vooral zwart geld zich de woningen op de huidige prijzen nog kan veroorloven. Het criminele element in de verhuurdersmarkt neemt dus enorm toe. Ook dat probleem moet de gemeente Amsterdam dus aanpakken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *