LADEN

Typ om te zoeken

Vanguard

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Vanguard

onzichtbare macht

Wilt u weten welke aandelen echt veel waarde vertegenwoordigen?
Dat zijn de aandelen van het niet beursgenoteerde bedrijf Vanguard.
Vanguard op zijn beurt bezit bijna 8% van Blackrock en bijna 9,4% van State Street. Die twee bedrijven bezitten, samen met de fondsen van Vanguard weer enorme hoeveelheden aandelen van vrijwel alle top 500 aandelen in de VS. Vanguard zelf heeft tientallen beleggingsfondsen en ETF’s waar ze het beheer over voert.
Naar verwachting zullen deze drie bedrijven over zeven jaar 20 biljoen dollar aan beursgenoteerde bezittingen beheren. Vanguard alleen zit nu al boven de 5 biljoen dollar!
Ze bezitten of beheren daarmee het overgrote deel van de Amerikaanse beurswaarde.
Die enorme waarde is pure macht voor de beheerders.
Pure macht die uiteindelijk samenkomt in de anonieme aandeelhouders van het bedrijf Vanguard.
Het is heel simpel. Als je daar geen aandelen in bezit, dan behoor je niet tot de absolute elite die het voor het zeggen heeft in de wereld.
ALLE top 25 miljardairs in de Barron’s lijst bezitten zeer waarschijnlijk GEEN aandelen Vanguard.
Kan je nagaan hoe machtig en onzichtbaar de echte elite is. Je hoeft het grote geld niet eens te bezitten, als je het maar kan beheren…
Bij het niet beursgenoteerde Vanguard werken slechts 26 personen. Bij de verschillende beleggingsfondsen (die wel beursgenoteerd zijn) werken in totaal tienduizenden personen. U mag wel aandeelhouder van de verschillende fondsen worden, maar de échte waarde zit hem uiteraard in de holding. De bezitters van die aandelen zijn anoniem. We horen en zien niets van hen. Daar zit een macht geconcentreerd die ongekend is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *