LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 23 aug 2021

Beleggers Nieuws Besparen

Marktbeeld 23 aug 2021

  • Ik zit in mijn tweede van drie vakantieweken… Vorige week de woonkamer verbouwd. Dat is gelukt. Nu moet het buiten droog gaan worden zodat ik de buitenboel kan gaan schilderen en een plat dak kan repareren.
  • Afgelopen vrijdag bij veel aandelen herstel van de koers.
  • Bitcoin kwam dit weekend weer boven de $50.000 uit. Ik vermeld zelf de euro koers. Die was vanochtend 42.751 euro.
  • De toename van elektrische auto’s geeft steeds meer druk op het elektriciteitsnet. Er moeten forse aanpassingen op het net gaan komen, willen we niet in de situatie geraken dat het allemaal af en toe op zwart gaat als de stroomvraag te hoog wordt.
  • In Nederland zijn de huizenprijzen ten opzichte van een jaar geleden met 16% gestegen. We zien nu wel de verschuiving van de koersstijgingen naar de grotere huizen. Je moet weten, het begint bij de gevraagde kleine huizen en trekt dan later pas door naar het duurste segment. Die fase zitten we nu in. Mij werd gevraagd voor welk bedrag ik mijn huis zou verkopen… In eerste instantie gaf ik aan voor geen enkel bedrag, maar toen ik er over nadacht… 2 miljoen. Dan zou ik bereid zijn mijn huis te verlaten.
  • Volgens kredietbeoordelaar Fitch zal de Afghaanse economie dit jaar met 20% dalen. Ik twijfel daar aan. Ik denk dat het wel mee zal allen omdat ze de lucratiefste delen van de economie hard zullen steunen, daar waar die tot op heden gedoogd werden. Ik denk daarbij aan vooral papaver teelt en de (illegale) winning van bodemschatten.
  • Het demissionaire kabinet overweegt om trustkantoren volledig te gaan verbieden. Na onderzoek blijkt dat de helft van de bestuurders er illegale praktijken op na houdt. Ze zijn volgens de minister blijkbaar niet integer te krijgen.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *