LADEN

Typ om te zoeken

Value8 verlies veel groter (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Value8 verlies veel groter (Tom Lassing)

Extreem veel later dan eigenlijk is toegestaan is er dan eindelijk een jaarverslag 2016 Value8 gekomen. In plaats van 750.000 euro verlies is het nu zoiets als 3,5 miljoen verlies.
Tevens gaat het bedrijf nu een aantal bezittingen verkopen aan Nedsense. Het gaat om onder meer Amsterdam Gold, Axess, GNS Brinkman. Nedsense is een bedrijf waar Value8 een belang van 67 procent in heeft.
Wordt het echt een verkoop, of is het slechts het verplaatsen binnen het concern?
Het blijft een wazige bedoeling daar bij Value8.
Immers, wie betaalt deze overname, nu Nedsense in feite voor 67% van Value8 is?
Wordt hier een IOU voor uitgeschreven of gaat er echt geld rond? Ik denk zelf het eerste. Ook is het natuurlijk mogelijk om vanuit Nedsense weer nieuw geld aan te trekken door nieuwe aandelen uit te geven. Het belang van Value8 zou dan verwateren.
De genomen stap is vooral een boekhoudkundige ingreep om de boeken van Value8 even schoon te krijgen, waarna het feest verder gaat in Nedsense.
Vallue8 houdt vier beursgenoteerde bedrijven in eigen bezit, namelijk Headfirst Source, IEX Group, Nedsense en Novisource. Verder houdt het belangen in Ceradis, Eetgemak, Kersten Groep een 45% belang in Sucraf en een optie op 5% van SnowWorld. Value8 kan de aandelen SnowWorld voor 8 euro kopen, terwijl er al een bod ligt van 9,50 per aandeel. Daar kan dus snel gecashed worden.
Peter Paul de Vries denkt bij de cijferpresentatie over 2017 bij de snelste helft van de bedrijven te zitten. We gaan het zien. Feit blijft dat er vuur bleek te zijn onder alle rook die in de beleggers hun ogen was geblazen. Het was tijd om schoon schip te maken, maar of het schip nu al schoon genoeg is, dat moet maar blijken.
Ik vraag me dan ook af of deze aanpassing echt veel verbetering gaat brengen. Peter Paul de Vries blijkt immers net zo’n boefje te zijn als de CEO’s die hij voorheen verweet boefjes te zijn.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *