LADEN

Typ om te zoeken

Uw financiële gegevens gaan verkocht worden

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Uw financiële gegevens gaan verkocht worden

stop, privacy gevaar

Binnenkort wordt het officieel zo dat de gegevens van uw financiële transacties door uw bank verkocht mogen worden.
Waarom zou de bank dat doen?
Simpel, omdat die gegevens voor bepaalde marktpartijen veel geld waard zijn.
Andere bedrijven kunnen heel hun marketing afstemmen op uw koopgedrag. Ze weten wat u koopt, waar u het koopt en wanneer u het koopt. Zo kunnen ze dus marketing veel gerichter (en effectiever) gaan inzetten.


Wilt u dat niet, dan kunt u bezwaar maken tegen die verkoop van uw gegevens en vervolgens zult u merken dat u steeds meer dingen niet kunt doen. U krijgt dan geen kortingen meer. U kan bepaalde services niet afnemen en u kan geen kortingkaarten meer aanvragen etc.
Wilt u echter wel kortingkaarten etc. maar niet dat uw gegevens te openlijk op straat komen te liggen, dan zult u uw ‘paper trail’ moeten verminderen.
Uw paper trail of elektronische spoor is alles wat u qua betalingen elektronisch vastlegt. U kan een paper trail heel simpel voorkomen door meer cash af te rekenen, maar ook door die kortingkaarten niet meer te gebruiken. Immers zijn die kortingkaarten ook transacties die interessant zijn. De gegevens daar vanuit worden misschien nog niet verkocht, maar zeker wel intensief gebruikt door de uitgevende onderneming. U dacht toch niet dat ze u die korting gaven omdat ze zo vrijgevig zijn?
Ik denk persoonlijk dat het in ons eigen belang is om veel meer met cash af te gaan rekenen. Al die bedrijven die alles van u leren door uw koopgedrag kan nooit een goede zaak zijn.
Uw patronen verraden waar u bent en als uit uw patroon bijvoorbeeld blijkt dat u bepaalde moment structureel niet thuis bent, waarom zou dan een crimineel neefje van één van de medewerkers van die bedrijven die uw gegevens kopen niet uw huis komen leegroven?
Het is maar een voorbeeld, maar met de verkoop van de gegevens komen commerciële bedrijven tot ver achter uw voordeur. Ik denk dat niemand dat zou moeten willen.

Lees hierover ook dit interessante boek:

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *