LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 15 februari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 15 februari 2019

trump, hek

De gisteren aangekondigde site turbospecialist.nl is inderdaad later op de dag live gegaan. De site verwijst naar de Turbo cursus en naar de optiecursus, de Japanse Candles en Elliott Wave.

  • Trump gaat de nieuwe wet tekenen die de Federale overheid genoeg geld geeft om te functioneren. Hij zegt echter ook een National Emergency wet te tekenen om via die weg geld vrij te maken voor de muur/hek/barrière die hij wil bouwen. Het lijkt er op dat er vervolgens lange rechtszaken gevoerd gaan worden omdat een ramp verklaren waar geen ramp is natuurlijk niet de bedoeling van de bevoegdheden van de president is.

  • Trump overweegt het uitstellen van deadlines voor in te stellen importtarieven. Hij begint blijkbaar te begrijpen dat iedereen verliest bij het instellen van hogere importtarieven. Door nu zwakte te tonen verpest hij natuurlijk wel zijn onderhandelingspositie.
  • Apple mag in Duitsland alleen nog iPhone modellen 7 en 8 verkopen met daarin Qualcomm chips.
  • Amazon had enorme belastingvoordelen uitonderhandeld met New York. Vooral vanuit Democratische hoek was daar veel bezwaar tegen. Het werd gezien als een veredelde afpersing door Amazon. Amazone kreeg namelijk een miljard aan subsidies, twerwijl het één van de rijkste bedrijven ter wereld is, met een topman die letterlijk de rijkste man van de wereld (volgens Forbes) is. Het feit dat Amazon ook geen vakbond invloed accepteerde was voor Democraten ook een groot probleem. Het bedrijf staat niet bekend als “goede” werkgever.
  • Let op… Berkshire Hathaway heeft een groter belang in GM genomen, terwijl het belang in Apple kleiner is geworden.
  • De officiële inflatie in Nederland is nu 2,8%. Onofficieel kunt u dan denken aan 4,3%. Misschien is nu duidelijk waarom spaargeld inzetten in risico lage projecten die meer dan 5% rendement bieden zo interessant is?
  • Tot mijn verrassing zijn er nog stoelen vrij voor de presentatie van Aloys Mattijssen in Best. Aloys laat de door hem ontwikkelde daytrading software zien. Misschien een leuke manier om ook zo te gaan beleggen? Kijk hier
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *