LADEN

Typ om te zoeken

U leest minder over Neo Finance

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

U leest minder over Neo Finance

Ik schrijf er minder over. Dat heeft meerdere oorzaken.
De belangrijkste reden is dat de aanbieding van Neo Finance nét iets minder interessant geworden is. Nog altijd een mooi product, maar niet meer veruit het beste product in de markt.
De nieuwe directieleden zijn wat meer op hun winstbonus gericht. Dat is helaas lang niet altijd in het belang van de kleine deelnemers.
Het bedrijf zelf groeide wel door, maar dat is mede omdat een grote financierder voor de rest uit 50% van de leningen mag oppakken. Het voordeel is dat leningen daardoor minder lang open staan. Dat is gunstig, want klanten sluiten daarom sneller bij Neo Finance leningen af.
De andere kant van de medaille is dat de rest van de geldschieters het moet doen met slechts de resterende 50% van de lening. Het duurt soms dus even voor je weer aan de beurt bent met de automatische transacties.
De rente is door die toegenomen concurrentie om de leningen te kunnen financieren ook omlaag gegaan. Leuk voor de leners, maar minder leuk voor degenen die leningen willen verstrekken.
Het gaat immers niet alleen om de te ontvangen rente. Aan die rente zit ook een risicoprofiel en dat is recent ook aangepast. Die lagere rente krijg je voor leningen met een hoger risicoprofiel.
Dat is dus ook niet zo fraai.
En… Men is gestopt met het affiliate programma. Ik verdiende al niet veel met de aanprijzing van dit platform, maar nu is het helemaal over.
Nu prijs ik nog geen systeem van een concurrent aan. Dat is bewust. Ik wil namelijk de beste aanbieder aanbevelen. Hoe veel ‘minder goed’ het ook is geworden, in mijn ogen is Neo Finance nog altijd de beste in het veld. Dat zegt meer over de rest dan over Neo Finance ben ik bang. Er is veel rommel in de markt.
Maar…
Neo Finance heeft nu ook een markt voor zakelijke leningen geopend. Ondernemers en ondernemingen kunnen daar leningen aanvragen. Hoewel deze opzet nog relatief klein is, vind ik deze al wel interessant genoeg om vrijwel iedere A en B lening mee te doen. Tot nu toe met een prima resultaat, want tot mijn positieve verrassing wordt er nog keurig op alle leningen rente betaald en afgelost.
Kijk hier voor meer informatie

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *