LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 juni 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 21 juni 2022

  • Gisteren waren de Amerikaanse markten gesloten.
  • Crypto beleggers met een Celcius account hebben een probleem, want de accounts zijn niet meer bereikbaar. Celcius leek een mooi cryptobank achtig gedrijf, maar wie er een lening afsloot heeft nu een probleem, want je kan niets meer en Celcius is je bezit dan via margin calls aan het verkopen zonder dat je daar iets aan kan doen.
  • Heineken gaat met een aanzienlijke prijsverhoging komen. In augustus wordt bier voor de Horeca bijna 6% duurder.
  • Nederland en Duitsland kiezen er voor om de kolencentrales harder te laten werken om daarmee elektriciteit op te wekken. Daarmee komen de klimaatdoelen uiteraard nooit meer in het zicht. In Nederland zou het 2 miljard kuub gas schelen. De kolen komen niet uit Rusland, maar bijvoorbeeld uit Colombia. De vraag is nog wel of de bedrijven achter de kolencentrales in dit verhaal meegaan. Ze krijgen immers een vastgelegde compensatie vanwege de productie beperking en meer produceren is minder compensatie. Ze zijn er nog altijd vrij in te kiezen… Stel dat ze er niet in meegaan, dan verliezen we kostbare tijd om steenkool naar Nederland te krijgen. Het lijkt me paniekvoetbal van de overheid. Waar blijft het grote plan met de uiteindelijke stip op de horizon?
  • Je mag twee maanden lang niet met je Tesla in de streek rond Beidaihe (China) rijden omdat de Chinese overheid bang is dat je via deze auto’s kan spioneren. In die streek gaat een belangrijk congres plaatsvinden.
  • Volgens de CEO van Deutsche Bank is inflatie het grootste vergif voor de wereldwijde economie.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *