LADEN

Typ om te zoeken

Trump heeft de belastingverlaging binnen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Trump heeft de belastingverlaging binnen (Tom Lassing)

Vind ik het erg dat het Trump gelukt is? Neen, sterker nog, het interesseert me de rozen.
Als Amerika zichzelf versneld naar de knoppen wil helpen, dan moet Amerika dat vooral doen. De wereld wordt er misschien alleen maar beter van als de VS zichzelf uitholt. Immers is de VS in mijn ogen de grootste verspreider van staatsgeweld in de wereld.
Ze denken in de VS dat ze straffeloos dollars bij kunnen blijven drukken. Het gaat immers al 110 jaar goed. (Eigenlijk pas sinds 1971 toen Nixon de dollar hervormde van een dollargedragen dollar naar een belofte gedragen dollar. Die belofte noemen we ook wel fiat.
De belofte is alleen maar dat. Een belofte van de Amerikaanse overheid dat de dollar een dollar waard is.
In 2002 veranderde er onder Bush Jr. weer iets heel belangrijks, namelijk het feit dat de VS vanaf dat moment ook de hoeveelheid dollars tot staatsgeheim bombardeerde. Dat houdt in dat niemand buiten de FED weet hoeveel dollars er eigenlijk in omloop zijn. We hebben nu dus helemaal te maken met een enorme hypotheek op de betrouwbaarheid van de Amerikaanse overheid.
Onder Bush Jr en Obama was het al twijfelachtig, maar met een president als Trump kan je wel op je vingers natellen hoe het staat met die monetaire betrouwbaarheid van de VS.
De vraag is wat mij betreft niet OF de dollar een keer gaat vallen, maar WANNEER dat gaat gebeuren.
De belastingaanpassing in de VS zou volgens onafhankelijke berekeningen een biljoen extra aan tekorten gaan creëren.
Dat kan het afnemende vertrouwen in de dollar alleen maar verder doen toenemen.
Landen als China en Rusland willen al jarenlang liever geen dollars meer hebben. Europa is minder slim. Het heeft enorme hoeveelheden aan dollars in bezit. Hoe lang zijn die dollars nog wat waard?
Ik heb al vaak aangegeven dat spaargeld niet moet worden aangehouden in fiat geld als dollar of euro. Spaargeld is veiliger in edelmetaal of in geld opleverende maatregelen zoals investeringen in zonnepanelen etc. Zaken die iedere maand hun geld opleveren, zodat u in feite iedere maand cash over houdt.
Zo hoeft u niet al uw spaargeld passief ergens te hebben staan. Immers is weten dat u op termijn en in feite maand op maand ook opbrengst heeft, ook een vorm van een spaarpotje.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *