LADEN

Typ om te zoeken

Tradingsystemen op backtesting (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Tradingsystemen op backtesting (Tom Lassing)

Ik ben niet onder de indruk als iemand bij me komt met een handelssysteem dat volledig bestaat uit backtesting. Wat die persoon heeft gedaan, is een optimale vorm zoeken van achteraf beleggen en hij hoopt dan dat het een garantie is voor de toekomst.
In 90+% van de gevallen blijkt zo’n systeem dan in de echte markt veel minder goed te werken.
Zo werd ik gewezen op een ‘fantastische’ trader die op een site met maar liefst 350 handelssystemen op plaats vier staat.
Hij heeft in de periode 2007 tot heden gemiddeld 62,5% rendement per jaar gemaakt. Dat is zo op het oog inderdaad fantastisch. Ik zoek echter altijd even door.
Dus ik zocht en vond alle individuele jaren. Toen bleek er slechts één jaar geweest te zijn dat hij boven het gemiddelde kwam. Namelijk in 2008 is er op basis van backtesting een situatie geweest dat hij 330% rendement gemaakt zou hebben. Puur door de enorme winst in dat jaar staat hij nu nog altijd overall op de 4e plaats.
Hij is ondertussen pas 5 maanden echt actief aan het traden en van deze 5 maanden waren er maar liefst 4 maanden verliesgevend. Hij staat dan ook in 2016 in de min.
Zou je puur op basis van zijn meerjarig rendement zo’n trader volgen, dan ga je hier vreselijk nat.
Hij heeft namelijk een in mijn ogen waardeloos systeem dat alleen maar werkt als, zoals in 2008, de markt volledig in elkaar lazert. Hij blijft dan namelijk zitten. Die zelfde strategie was in de jaren daarna geen goed idee, want je moest veel actiever op bewegingen acteren.
Zelfs zonder te kijken naar verdere manier waarop beleggers bedonderd worden, is in dit geval de backtesting de manier waarop beleggers door hem bedonderd worden. Zonder het jaar 2008 in het backtesten mee te nemen had hij een volkomen oninteressant handelssysteem opgeleverd.
Ik heb besloten om in deze hoek nader onderzoek doen, want het is steeds duidelijker aan het worden dat in de FX trading hoek niet alleen kleine crimineeltjes werkzaam zijn, maar dat er nu ook grote criminelen en bendes actief zijn. Er gaan maandelijks wereldwijd honderden miljoenen dollars in om. Bijna alle particuliere klanten verlaten binnen drie maanden met groot verlies deze markt. Dat komt door de oplichting via backtesting, maar het komt ongetwijfeld ook door meer zaken waarin klanten bewust bedonderd worden.
U hoort hier de komende maanden meer over, want ik ga op zoek naar de sterren van deze sector en naar de oplichters die er in actief zijn.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *